({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Natur & friluftsliv i Sjuhärad

Det är lätt att trivas i Sjuhärads natur

Naturen i Sjuhärad är påverkad av historien. Här finns forsarna för textilproduktionen, platser för forna maktstrider och vägar på vilka gårdfarihandlarna vandrat. Här finns naturen som tillåter det lugna strövandet bland träden, utflykten i kanot på stilla vatten och cykelturen genom böljande bokskog.

Ge dig ut på vandringsäventyr

Sjuhärads landskap känns nästan som skapt för vandring och andra naturutflykter. Terrängen är omväxlande och erbjuder vandringsleder runt fina sjöar, genom vildmarksliknande skogsområden och förbi kulturhistoriska sevärdheter.

Se Sjuhärad från cykelsadeln

Att cykla i Sjuhärad är en rolig och varierande upplevelse, det är dessutom ett praktiskt och miljövänligt sätt att upptäcka vår vackra bygd på. Här finns många fina cykelområden och leder oavsett om du gillar att cykla mountainbike eller fritidscykel.

Sjöar fyllda med aktiviteter

I Sjuhärad är vi stolta över våra fina sjöar. Här hittar du alltifrån mindra skogssjöar till större sjöar som Fegen, Lygnern och Åsunden. Välkomman att upptäcka våra vatten vare sig du gillar paddla, fiska eller bada.

Djur och höga höjder

Vad kickar ditt adrenalin igång på? För vissa är det genom att ta sig upp bland trädtopparna i en höghöjdsbana och för andra är det att rida ut i skogen på hästryggen. Hoppas att du hittar en upplevelse som passar just dig!

Naturreservat i Sjuhärad

Ge dig ut på upptäcktsfärd i Sjuhärads naturområden. Stig in i en värld av biologisk mångfald, vandringsleder och natursköna vyer när du utforskar Sjuhärads vackra naturreservat och naturområden.

Visste du att...?

Området sydväst om sjön Lygnern är sedan 2014 klassat som ett tyst område. Det betyder att området är bullerskyddat från till exempel trafik och industri – perfekt för dig som vill njuta av naturen och verkligen, verkligen inte vill bli störd.