({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

8 unika boenden i Sjuhärad

Ditt drömboende väntar i Sjuhärad

Somna högt uppe bland trädkronorna, i en historisk förläggargård eller direkt under stjärnhimlen i ett hus av glas. När du besöker Sjuhärad är boendet en del av upplevelsen. Välkommen att boka en övernattning du sent ska glömma.

Kom oslagbart nära naturen i ett glashus.

1. Bo i ett glashus i skogen

ERIKSON COTTAGE. I de arkitektritade glashusen hos Erikson Cottage får du en helt unik naturupplevelse. Här njuter du av stillheten och naturen som omfamnar dig, oavsett tid på dygnet. Upptäck små glädjeämnen som en talgoxe som landar på taket eller ett rådjur som passerar i tysthet. Spendera dagarna med skogspromenader, friluftsmatlagning och paddling i den närliggande sjön. Idylliskt utan dess like! Du hittar glashusen utanför samhället Ljungsarp, en timme från Borås.

Familjevänlig glamping vid Kalvs skolhus.

2. Glamping vid renoverat skolhus

KALVS SKOLHUS. I samhället Kalv i södra Sjuhärad, nästan på gränsen till Småland och Halland, har familjen Laurén förvandlat den gamla skolbyggnaden till ett mysigt vandrarhem. Många originaldetaljer har sparats, bland annat gymnastiksalen med plintar och bommar. De erbjuder dessutom glamping i bekväma tält i den lilla skogsdungen intill skolan. Ett stenkast bort ligger Kalvsjön med fin badplats, vilket gör det till det perfekta semesterboendet för barnfamiljen.

Känn historien i en anrik förläggargård.

3. Förläggargård med tio kakelugnar

LYDDE GÅRD. En allé med hundraåriga lönnar leder fram till den gamla förläggargården som har sina rötter i den svenska textilindustrin. Genom åren har gården agerat som väverifabrik, tegelbruk, färgeri och konfektionsfabrik för skjortor, innan den i början på 2000-talet varsamt renoverades till dagens gårdshotell. I huset finns tio kakelugnar och många vackra detaljer bevarade. Välkommen till det charmiga pensionatet mitt i Tygriket där varje rum har sin historia att berätta.

Övernatta i Sveriges första glasigloos.

4. Vinterbonad igloo av glas

BORÅS CAMPING. Himlavalvet kallas de glasigloos som finns på campingen i Borås, och det är inte svårt att förstå varför. När du lägger dig ner för att sova här har du hela stjärnhimlen ovanför dig. Detta glampingboende är öppet året om så hit kan du komma och se höstregnet falla mot rutan, njuta av den första vårsolen eller mysa med en kopp te samtidigt som snöflingorna dalar ner. Välkommen till Sveriges första glasigloos!

Somna högt uppe bland trädkronorna.

5. Trädkojor med spabad

HYSSNA FOREST RESORT. De två snickarbröderna David och Oscar har tagit kojbyggandet till nya nivåer. Hemma i sin barndomsskog i Hyssna (45 minuter från Göteborg) har de byggt flera unika hus med naturen som inspiration. Ett hus hänger ut över en klippkant, ett ligger vid en trolsk skogsbäck och ett tittar upp över trädkronorna. Här bor du med bekväm hotellstandard trots att husen ligger helt omgärdade av skogen. Vid två av husen har du dessutom tillgång till eget spabad. Samla bästa vännerna eller överraska din käraste med en övernattning här. Magiskt!

Haka på glampingtrenden du också.

6. Bohemiska canvastält i bruksmiljö

BRUKET I WIARED. Vi tycker att Bruket i Wiared i utkanten av Borås är ett givet besöksmål alla dagar i veckan. På området finns café, bar, restaurang, stenugnsbageri, butik och ett superfint orangeri med stora glaspartier. Här kommer du vilja spendera flera dagar och som tur är finns det möjlighet att övernatta på Brukets Camp. Tälten är mysigt inredda och det går att beställa frukost och pizzakit direkt från bageriet.

Drömmer du också om ett riktigt äventyr?

7. Wildlife Camp bland Afrikas djur

BORÅS DJURPARK. Har du också drömt om hur det skulle vara att leva mitt ute i det vildaste Afrika? Nu har du chansen att komma riktigt nära den drömmen. Högt ovanför savannen i Borås Djurpark ligger Wildlife Camp med rymliga lotustält som är inspirerade av det vilda Afrika. Framåt kvällen, när parken stängt för allmänheten, får ni en guidad tur som följs av lägereldsmys innan det är dags att somna till savannens alla ljud.

På Villa Strömsfors varvas modernt med vintage.

8. Praktfull Jugendvilla från 1908

VILLA STRÖMSFORS. Runt om i Sverige finns många hus som övergivits och fallit i glömska. Därför är vi så glada att familjen Ståhl fick upp ögonen för Villa Strömsfors 1914, hundra år efter dess glansdagar. Deras renovering av villan är verkligen något utöver det vanliga. Tapeter, stuckaturer, kakelugnar och sniderier – varenda detalj är betydelsfull, och det charmigaste är att vintage varvas med modernt. Upptäck Villa Strömsfors oemotståndliga charm du också!

Hitta fler boenden i Sjuhärad

Sjuhärad erbjuder en mängd fantastiska platser att bo på. Här hittar du ännu fler idylliska hotell, mysiga bed & breakfast, natursköna campingplatser och prisvärda vandrarhem.