({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Mat & fika i Sjuhärad

Njut av Sjuhärads smaker

I Sjuhärad finner du allt från stjärnkrogar till de mest pittoreska små gårdscaféerna. Och visste ni att ordet fika, ett av våra mest svenska ord kommer från just Sjuhärad? Välkommen att upptäcka smaken av vårt Sjuhärad du också.

Gör en smakresa i Tareq Taylors fotspår

När kocken Tareq Taylor var på besök i Sjuhärad stannade han till vid flera lokala mathantverkare och charmiga gårdsbutiker. Han träffade genuina företagare, lagade god mat och bodde på småskaliga boenden. Här kan du ta del av Tareqs fyra bästa matstopp i Sjuhäradsbygden.

 

Utvalda restauranger med fokus på lokal mat

Upptäck den lokala maten från Sjuhärad. Här äter du med gott samvete i trevliga mijöer oavsett om du är en foodie, en finsmakare eller bara hungrig efter något mättande.

 

Det finns alltid tid för en gofika

Ja, det finns faktiskt alltid tid för en riktigt god fika. Så varför inte ta en paus från vardagen och besök några av våra utvalda caféer, konditorier och bagerier för en smakrik fika. Vi guidar dig till charmiga platser där du kan njuta av kaffe, te och orimligt goda bakverk.

Fyra mysiga kvarncaféer

Vill du fika i en historisk miljö så har vi de bästa tipsen för dig. Här har du fyra stycken caféer som alla bedrivs i någon form av gammal kvarnmiljö, hur charmigt låter inte det?

 

Äkta mathantverk och delikatesser

Vi är oerhört stolta över att ha så fina producenter här i Sjuhärad. Det är mycket tack vare dem som vår bygd frodas så som den gör idag. Listan skulle bli oändligt lång om vi räknade upp alla, men här kommer ett urval av alla som jobbar med någon form av mathantverk i området. Och du, dessa ställen går givetvis att besöka!


Scrolla bland alla mat- och fikaställen i Sjuhärad

Ibland vet man direkt vart man vill äta eller fika, och ibland är det svårare att bestämma sig. Här nedan hittar du listor över alla restauranger och caféer runt om i Sjuhärad. Hoppas att du hittar något som faller dig i smaken!

Så smakar Sjuhärad

Smaken av Sjuhärad är varm och genuin - och kanske lite kärv. Den har formats av magra jordar, backiga dalgångar och djupa skogar. Om den är söt eller salt varierar, men gemensamt för våra smaker är att de skapas av landskapet vi bor i och människorna som brukar dess jord. För både finkrogen och gårdscaféet har ju just det gemensamt – de drivs av människor som är vänliga, dedikerade och ger sin kärlek till maten de ställer på bordet.

 

Visste du att...?

Gäsene Mejeri bildades 1931 som ett sätt för bönderna i Sjuhäradstrakten att få rättvist betalt för sin mjölk. Än idag är det Sveriges minsta mejeriförening och den ägs av 23 bönder från området. Det betyder att inte en droppe mjölk har längre än 25 minuter till mejeriet i hjärtat av Sjuhärad.