({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jonas Ingman

Second hand-turné i Sjuhärad

Att shoppa second hand är inte bara bra för miljön och plånboken utan det är även väldigt mysigt och roligt. Därför har vi tagit fram ett förslag på en dunderlördag med second hand-turné i Sjuhärad.

Alla platser i den här second hand-turnén (och mängder fler runt om i Sjuhärad) går givetvis att besöka en och en eller i vilken ordning som passar bäst för just dig. Tänk på att alltid kolla öppettiderna hos respektive företag innan du åker dit.

 

Krumelur Secondhand

Vår second hand-turné startar strax utanför Bollebygd. Här ligger Krumelur Secondhand där du hittar ett fint utbud av damkläder, barnkläder, leksaker och babytillbehör.

Öppettider: Onsdag-fredag kl.10-17 och lördag kl.10-14.
Adress: Krumelur, 517 33 Grönkullen.

 

Marias Antik i Kinna

Stopp nummer två på vår turné blir Marias Antik i Kinna. Här kan du frossa i deras fina utbud av inredningsdetaljer och möbler med en härlig antik- och retroanda.

Öppettider: Onsdag och torsdag kl.15-18 samt lördag kl.11-16.
Adress: Fritslavägen 8, 511 57 Kinna.

Tips! Ett stenkast från Marias Antik ligger Kasthall Fabriksbutik där du kan handla riktigt fina mattor till outletpriser.

 

Limmareds antikmecka

Den här destinationen är inte bara en enstaka butik utan Limmared är en stor samlingsplats för flera butiker där du kan shoppa allt möjligt inom second hand. Vissa butiker inriktar sig mycket på retro från 50- och 60-talet medan andra har en blandning med nyare och äldre grejer.

Bland butikerna hitttar du bland annat:

  • 49:ans Antik
  • Adams Interior
  • Antik & Antikvariat Tranan
  • Butik Torpdröm
  • Butik Återbruk
  • Fröjdlunds Antik
  • Retro 50-70 tal
  • Samlarshopen

Öppettider: Tisdag kl.13-17 och lördag kl.10-14.
Adress: Limmared, 514 40.

Fotograf: Jonas Ingman

Tips! Gissningsvis börjar det kurra i magen vid det här laget (att leta second hand-fynd tar trots allt på krafterna...). Ett trevligt förslag på lunchställe är Bröt surdegsbageri och café i Uddebo som du passerar på vägen till Limmared om du åker via Tranemo. Du kan också kika in hos Glasets Hus i Limmared, de brukar servera en riktigt god lunchbuffé.

 

Choices by Annie

Nästa stopp för second hand-resan är Gällstad och Choices by Annie. Det är verkligen en mysig butik där du kan hitta unika inredningsdetaljer som lyfter ditt hem.

Öppettider: Torsdag kl.10-18 och lördag kl.10-15.
Adress: Ulricehamnsvägen 5, 523 60 Gällstad.

Tips! Gällstad är även känt som en shoppingby med många kända och stora varumärken, bland annat lager 157, Oscar Jacobson och BOLA strumpor.

Fotograf: Jan Töve

 

Gärdhem

Populära Gärdhem i Dalsjöfors är ett självklart stopp på vår turné. Här finns möbler, inredning, kläder och ett stort utbud av böcker.

Öppettider: Lördag kl.10-13.
Adress: Toarp Gärdhem 1, 516 90 Dalsjöfors.

Tips! Om kaffesuget blir för stort så kan du på vägen till Gärdhem göra en avstickare via Hofsnäs Herrgård och ta en fika i deras bistro & kafé. Ett annat bonustips är att stanna till på Skenstaboá Gårdsbutik strax utanför Dalsjöfors, de har öppet året runt.

Fotograf: Emma Ekstrand

 

Ljungagårdens Allehanda

Sista stoppet på denna turné är Ljungagårdens Allehanda. Här finns en helt otrolig blandning med många guldkorn i både porslin och trä.

Öppettider: Lördag-söndag kl.10-16.
Adress: Ljungagården 1, 513 91 Fristad.