({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Svenljunga & Mark

Klassisk sommarkänsla med glass vid vackra fiskesjöar blandat med historiska miljöer

Denna dagstur tar dig runt Svenljunga och Mark. Bjuder på en klassisk Svensk sommarkänsla med camping, glass, gill och fiske blandat med upptäcktsfärd i historisk miljö vid Gräne gruva, självplock av blommor hos Vädd & vallmo och även lite secondhand.

Glöm inte att kolla aktuella öppettider hos respektive aktör innan ert besök.

Här kan du spara och ladda ner en pdf med adresser till alla företag i dagsturen.

Ladda ner

Äta och bo

Holsljunga camping & café bjuder in till en riktigt klassisk svensk sommarkänsla. En superpopulär och vackert belägen camping med klassiska campingplatser, ställplatser och uppställda tält som hänger i träden. Även om du inte tänkt stanna över natten är du varmt välkommen att besöka caféet och den fina badplatsen.

Shoppa

För att förgylla din dagstur ännu mer är denna tur fylld med härliga gårdsbutiker. Hos Brohage kött och Lindåsen gård kan du köpa in mört kött till kvällens grill och på Bkörkåsens gårdsbutik kan du handla fräscha och krispiga grönsaker. Passa också på att besöka vintagebutiken Atelje annorlunda, som erbjuder ett stort utbud av second hand och strosa bland de vackra blommorna och unna dig ett självplock hos Vädd & vallmo.

Upplev

Ett spännande resmål utmed denna dagstur är Gräne gruva där upptäckt står i fokus idag. Gruvan har en rik historia som vi rekommenderar att man försöker ta till sig vid ett besök. Gräne gruva är en del av Ekomuseum nedre Ätradalen och klassas som ett utomhusmuseum. Området är idag främst ett friluftsområde och har vandringsleder i varierande längd, för de allra minsta så finns trollstigen som är full av busiga små troll. För den fiskeintresserade så rekommenderar vi ett besök till Stockasjöarna som är en källsjö perfekt anpassad för flugfiske. Även här är det vackert att ströva omkring precis intill sjön.