({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Om Bokäventyret

Välkommen till Bokäventyret – en permanent lek- och lärutställning för hela familjen! Birger Uggla berättar om bokens historia och tar dig med genom tid och rum.

Bokäventyr för förskola & skola

Följ med på en bokresa tillsammans med klassen eller barngruppen. Missa inte vårens inbjudan till förhandsvisning för förskola och skola i Skara kommun.

Inför besöket

Här har vi samlat det mesta du behöver veta inför ditt besök på Bokäventyret. Hit är alla välkomna – liten som stor. Bokäventyret öppnar efter sommaren.

Bokens historia och Skaramissalet

Boka guidning om bokens historia och beskåda originalet av Sveriges äldsta bok, Skaramissalet. Den unika boken är mer än 800 år gammal.

Evenemang och andra roligheter

Just nu planerar vi evenemang för hösten 2021. På grund av Covid 19 inväntar vi besked innan vi lägger ut information.

Gamla biblioteket

Det gamla Stifts- och landsbiblioteket i Skara är ett av landets äldsta bibliotek. Här finns Sveriges äldsta bok, Skaramissalet, och ett stort litterärt kulturarv från början av 1200-talet och framåt, och byggnaden är också öppen för populär släktforskning. Hit är alla välkomna!