({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Läckö Slott vid Biosfärleden

Välkommen till Skaraborg

Mellan Vänern och Vättern

Fotograf: Fedja Salihbasic

"Fy Schöen va gött"

Förstår du Skaraborgska? Eller har du svårt att hänga med när Skaraborgaren drar på med sin Väschötska, här kan du lära dig några ord från vår charmiga dialekt.

 

Kultur

Utforska ett brett utbud av kyrkor, ruiner, slott och museum. I Skaraborg kan du hitta många historiska skatter, allt inom en timmes resväg. Varnhem, Läckö Slott och Göta kanal är bara några av de stora besöksmål som årligen lockar många att besöka vårt område. Gör det du med!

Bokäventyret Skara

Bokäventyret i Gamla biblioteket i Skara är Sveriges första lek- och lärutställning om bokens historia. Följ med Birger Uggla som tar dig med på en rundtur bland runor, klassiska barnsagor, lekmiljöer och mysiga läshörnor.

Tågluffa

Det finns en frihet i att resa lätt, men endast en ryggsäck tuffar du fram mellan sjöar och öppna vidder. I Skaraborg finns Sveriges vackraste tågsträcka, Kinnekullebanan, mellan Lidköping och Mariestad. Hoppa på tåget i din närmsta stad och luffa mot Skaraborg för att uppleva den du med.

 

Så fungerar Din guide till Skaraborg

I verktyget som du hittar till vänster kan du välja bland aktiviteter, boenden och upplevelser i Skaraborg. Se mer i filmen om hur guiden fungerar!

Visit Skaraborg

Visit Skaraborg är en samverkan mellan

15 kommuner i Skaraborg.