({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Trädgårdsliv i Skaraborg

Fotograf: Monika Manowska

Lång allé med vacker grönska

Läckö Slottsträdgård

I en oas inramad av vita murar intill barockpärlan Läckö slott hittar du vackra och väl omhändertagna Läckö slottsträdgård.

Hällekis Trädgård

Hellekis trädgård

Besök den anrika trädgården på Hellekis Säteri med perenna rabatter och säteriets vackra rosengård som anlades redan år 1936.

Alphems Arboretum

Upplev en av Sveriges största trädsamlingar i parken Alphems Arboretum som är formad och planterad av lantbrevbäraren Frans Johan Gegerfeldt.

Snittblomsodlingar

Snittblomsodlare kan vara den nya tidens bönder, med en brinnande passion för blommor så växer oaser upp i trädgårdar runt om i Sverige, så även i Skaraborg. Man odlar ofta både för självplock och säljer egenbundna buketter, det man som kund vet är att mer lokalt än såhär, det blir det inte.

Kinnekulle

Kinnekulle kallas i folkmun "det blommande berget", med rätta. Här hittar du flertalet ovanliga naturtyper och växter, bland annat den sällsynta ramslöken, guckuskon och St. Pers nycklar. Här finns också vackra trädgårdar och lövskogsmiljöer att njuta av.

Fler trädgårdssidor

Här hittar du fler trädgårdar i området, stora som små.

Tredagarstur mellan Vänern & Vättern

Trädgårdsresans roadtip. Här blandas villaträdgårdar med arboretum och gamla trästäder, tre dagar mellan Sveriges största sjöar.

Tvådagars resa längs Vänerns östra strand

Trädgårdsresans roadtip. Fyra trädgårdar med gemensamma nämnare som ekologiskt, närodlat, kreativt och genuint mixas upp med besök i naturreservat.

Stanna kvar i Skaraborg