({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Ett barn står och ritar på en vägg som har flera målningar på sig sedan tidigare

Fotograf: Tobias Andersson

Kultur i Skövde

I sommar erbjuder Kultur i Skövde en rad spännande aktiviteter för hela familjen. Här hittar du ett axplock av alla roliga upplevelser!

Utställning: Här kommer Maja med vänner!

I utställningen ”Här kommer Maja med vänner!” får vi möta några av barnboksförfattaren och illustratören Lena Andersons mest älskade figurer. Flera generationer barn har haft glädjen att bekanta sig med Maja, Linnea, Storm-Stina för att nämna några av alla karaktärer i böckerna.

Utställningen, som vänder sig till hela familjen, presenterar miljöer, bilder och böcker ur Lena Andersons sagovärld. Producerad av Folkets hus och Parker.

Utställningen visas fr.o.m. måndag 3/7 t.o.m. lördag 26/8
Plats: Stadsmuseet, Skövde Kulturfabrik
Fri entré!

Sommaröppettider
Måndag-fredag: kl. 12.00-16.00
Lördag: kl. 12.00-16.00
Söndag: Stängt 

Kulturhustorget Live

Varje torsdag i juli fylls Kulturhustorget med livemusik från några av Sveriges mest folkkära artister. Kvällarna börjar kl. 19.00 med ett lokalt förband och kl. 20.00 äntrar huvudartisten scenen. Självklart är det fri entré!

6 juli – Patrik Isaksson

13 juli – Sophie Zelmani

20 juli – Maxida Märak

27 juli – Panetoz

Sommarboken 2023 – ”Bland hjältar och väsen”

Det finns superhjältar, antihjältar och hjältar med koppling till mytologi i allt från spännande serier till datorspel. Men vem är egentligen en hjälte och varför? Det kommer barn och unga mellan 8-12 år få reda på när Biblioteken i Skövde anordnar sommarboksträffar med årets tema ”Bland hjältar och väsen”!

Träffarna sker både i stan och utanför Skövdes centralort. På programmet står bland annat utomhuslekar, pyssel, draktillverkning och tipspromenad. Dessutom delas det ut en snygg sommarbokspåse innehållandes en bok (PAX eller Nelly Rapp), kluringhäfte och rit/skrivhäfte. Fri entré och ingen föranmälan behövs!

Konstvandringar

För tionde sommaren i rad berättar Erling Öhrnell om konsten i stadsrummet. Möt skulpturer från 1800-talet till samtida deltagarbaserad konst där barn och unga varit delaktiga i skapandet. Promenaden är rullstols- och barnvagnsanpassad, 1-2 km lång och tar ca en timme. Aktiviteten är gratis och ingen föranmälan behövs.

Tid: Torsdagar fr.o.m. 29 juni t.o.m. 24 augusti kl. 17.00
Plats: Konstmuseet, Skövde Kulturhus
Samling på Kulturhustorget

Sommar@Konstmuseet: Theas tisdagar

”Kom till Konstmuseet och häng med mig (Thea). Vi skapar tillsammans, ser en bra film om det regnar och pratar om det senaste ni sett på Tik-Tok. Har ni något bättre förslag, något ni skulle vilja prova eller som ni vill berätta om – ja, då gör vi det istället. Välkommen till Konstmuseet i sommar!”

Tid: Tisdagar vecka 26-32, drop-in mellan kl. 14.00-17.30
Plats: Konstmuseet, Skövde Kulturhus
För: Unga som går på högstadiet och gymnasiet.