({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Knistad

Kultur & Golf

I Skaraborg är det lätt att kombinera kultur och golf. Här är det både tätt mellan golfbanorna och mellan kulturupplevelserna. Här finns natursköna, välskötta banor och inspirerande besöksmål i form av slott, konsthallar, museum och historiska platser.

Hökensås golfbana - Hjo kulturkvarter

Hökensås golfklubb är belägen en bit utanför Hjo vid Hökensås sluttning ner mot det öppna landskapet vid Vättern. Den mysiga trästaden Hjo bjuder in till härliga promenader i Stadsparken och i den medeltida stadskärnan. Här finns Kulturkvarteret Pedagogien med en utställning om Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson som växte upp i Hjo. 

Brevikens golf - Karlsborgs fästning

Vid Vätterns strand ligger golfhotellet Brevikens Golf & Hotell. Här spelar du golf och njuter av god mat i en naturskön miljö med närhet till ett svalkande dopp i Vättern. Inne i Karlsborg ståtar fästningen med sin spännande historia som Sveriges reservhuvudstad. Ett bra avslut på dagen får du hos Bistro Rödesund där du kan avnjuta en bit mat eller en god drink.

Läckö Golfklubb - Läckö Slott

Efter en tur på Läckö golfklubbs bana, belägen på natursköna Kållandsö utanför Lidköping, är det inte långt till Läckö Slott - barockpärlan som tronar på sin klippa i Vänern. Här finns utställningar, en slottsträdgård och en restaurang. För dig som gillar att vandra i vacker natur så är Läckö och Kållandsö den perfekta platsen för en stunds motion. En bit från Läckö Slott ligger en av Europas störsja insjöfiskehamnar. I Spikens fiskeläge kan du köpa med dig rökt fisk och andra lokala delikatesser hem, eller njuta av god mat och fika med utsikt över Vänern.

Lidköpings golfklubb - Rörstrand museum

En bekväm och stadsnära golfupplevelse får du på den fina banan på Lidköpings golfklubb. Ta ett dopp vid Filsbäcks camping efteråt och bege dig sedan in till den mysiga småstaden Lidköping med butiker, caféer och restauranger. På Rörstrand museum kan du lära dig mer om Lidköpings porslinsarv och bekanata dig med de välkända formgivarna som arbetade på Rörstrand i Lidköping. 

Billingens golfklubb - Varnhems klosterkyrka

Med underbar utsikt från Billingens östra sluttning ligger Billingens golfbana. Här har du nära till det magiska Silverfallet och det sagolika landskapet med de blommande körsbärsträden i Valle. I Varnhem väntar en historisk upplevelse i det spännande området med klosterkyrka, museum och den utgrävda kyrkan. 

Kultur & golf

Här får du en överblick över hur golfbanorna och kulturuplevelserna ligger i relation till varandra. Det finns självklart mycket med kultur att uppleva i Skaraborg och är du sugen på att utforska det så kan du se mer här.