({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Mark

Textilhistoria, blommor och trädhotell på hög höjd

En dagstur som går i hantverkens och naturens täcken, här kan du uppleva naturen på nära håll med vacker vandringsled, boende bland trädtopparna och blommor i flera varianter detta kombinerat med både praktiskt och historiskt hantverk.

Glöm inte att kolla aktuella öppettider hos respektive aktör innan ert besök.

Här kan du spara och ladda ner en pdf med adresser till alla företag i dagsturen.

Ladda ner

Äta

Rydals herrgård är en mötesplats för det goda livet. Precis så känns det när man slår sig ner här en vacker sommardag för en härlig lunch som får smaklökarna att dansa. Och missa inte heller att besöka Blommigt & prickigt där allt är bakat från grunden med kärlek och lokala råvaror. Här finns även en mysig butik där du kan hitta en stor variation av inredning, kläder med mera.

Shoppa

Blommor och hantverk finns det gott om längs med denna dagstur. Hos Svenshults blommor & sånt kan du köpa med dig en vacker bukett eller kanske något fint till trädgården? Eller upplev det lokala hantverket hos Akleja hantverk, där du även vid vissa tillfällen kan pricka in en workshop eller kurs.

Upplev

Kontrasten i att vandra längs med Hyssnaledens slående vackra natur och magnifika utsiktspunkter till att uppleva Rydals museums rika historia. Som Sveriges äldsta bevarade spinneri visar de upp en viktig del i Sjuhärads historia. Se de gamla spinnmaskinerna arbeta eller ta del av museets tillfälliga utställningar, som i sommar har fokus på matkultur och nybyggaren – en berättelse om att gå sin egen väg.

Bo

Om det känns som att en dagstur i Sjuhärad inte är fulländad utan en övernattning så kan vi varmt rekommendera Hyssna forest resort. En unik upplevelse där du bor i trähus högst uppe bland trädtopparna. Ett otroligt populär och lyxigt boende för att förgylla din Sjuhäradsvistelse.