({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Tranemo

Fokus på glaskonst, antikt och loppis och glashus mitt i naturen

Upplev en dagstur som tar dig genom Tranemo. Här kan du fokusera på att uppleva glasets konst, upptäcka ett fantastiskt stort utbud av antikt och second hand samt smaka på lokalproducerad mat och dryck. Denna tur erbjuder även både vandring och övernattning där du helt omsluts av naturen.

Glöm inte att kolla aktuella öppettider hos respektive aktör innan ert besök.

Här kan du spara och ladda ner en pdf med adresser till alla företag i dagsturen.

Ladda ner

Äta

Limmareds glasbruk som är Sveriges äldsta igångvarande glasbruk även kallat ett upplevelsernas hus. Bjuder även in till en fantastisk restaurang som serverar både lunch och a la carte meny. Slå dig ner i orangeriet och smaka på dagsaktuell meny innan du tar del av deras stora glasutställning med innehåll från 1700-talet fram till dagens klassiska ABSOLUT-flaska.

Shoppa

Limmared, även kallat antik-mecka har en hel gata fylld med mysiga second hand-butiker som erbjuder inredning, husgeråd, kläder mm av väldigt hög kvalitet. På Limmareds säteris gårdsbutik kan du köpa med dig massor av lokalproducerade råvaror och gårdens eget kött.

Upplev

Denna dagstur bjuder in till en härlig vandringsled längs med Marjeboleden, där du kan uppleva Sjuhärads vackra natur i sitt esse. Något vi även varmt vill rekommendera är att boka in dig på ett besök hos bryggeri Rosenhill som brygger lokalproducerad öl med massa härliga smakkombinationer. Notera att ett besök här måste bokas i förväg.

Bo

Om du vill ha mer av Sjuhärad eller avsluta din dagstur med en härlig övernattning så rekommenderar vi unika Erikson Cottage som låter dig omslutas helt av naturen när du sover i en av deras små glashus.