({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Fiske Outdoor Sjuhärad

Fotograf: Erik Johnson/Outdoor Sjuhärad

Fiske i Borås

Fiske är ett rogivande och härligt sätt att uppleva naturen på. I Borås finns ett stort utbud för den som vill fiska och många sjöar har fina bryggor att fiska ifrån.


Gratis fiske i centrum

I vissa sjöar och vattendrag i Borås är det fritt fiske, och du behöver alltså inte något fiskekort för att fiska där. Se vilka vattendrag och sjöar som är gratis att fiska i.

Kommunfiskekort

Kommunfiskekortet ger dig möjlighet att fiska i mer än 100 sjöar. Ofta fiskar barn under 15 år fritt, men du måste läsa på om vad som gäller för den sjön du vill fiska i.

Kommunfiskekort kostar 600:- (inkl. moms) och gäller ett år från inköpsdatum.
Månadskort kostar 200:- (inkl. moms) och gäller en månad från inköpsdatum.

Borås Stad erbjuder också företag att köpa ett eller flera kommunfiskekort att låna ut till anställda som en friskvårdsförmån. Fiskekortet ställs ut i företagets namn och är alltså inte personligt. Läs mer om kommunfiskekort för företag här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunfiskekort går att köpa på följande platser

 

Tillgänglighetsanpassade fiskebryggor

Följande bryggor är tillgänglighetsanpassade och kan nyttjas med till exempel rullstol, barnvagn, rollator.

Vinterfiske

Under vintern finns det möjlighet att isfiska. Tänk då på att det är mycket viktigt att du vet vad som gäller vid vinterfiske så att du inte skadar dig. Läs mer om vinterfiske, och vilken utrustning du behöver för att säkerställa att din fisketur blir trygg och säker.

Mer info

På Borås kommuns hemsida hittar du mer info om vilka ställen som finns.