({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Skidbild, Hestra IF, Borås

Fotograf: Jan Hilding, Hestra IF / Outdoor Sjuhärad

Vinterupplevelser i Borås

I Borås finns Västergötlands näst högsta berg Hybergsås på 318 meter. Det ger många fina möjligheter till massor av vinterupplevelser. Inte minst på nya Borås Skidstadion men också på Hestra IF och Borås GIF:s anläggningar.

Generellt i Borås finns en stor mängd skidspår, både lite lättare spår på platt mark och lite svårare spår med fler backar. De allra flesta skidspåren i Borås drivs av olika föreningar. Kommunala spår finns Borås Skidstadion och Kransmossens friluftsområde.

På Hybergsåsen finner man den fjälliknande Ymergården och den nyligen invigda Borås Skidstadion. En bit därifrån hittar man Rya Åsar, Sveriges mest stadsnära naturreservat. Här finns Hestra IF med sina många spår och leder. Österut, på Tosseryd, ståtar Borås GIFs nyrenoverade anläggning med fina skidspår. Här finns också bland annat en stor MTB anläggning. 

Fotograf: Jan Hilding, Hestra IF / Outdoor Sjuhärad

 

Isbanor finns i stadsparken, på Boda aktivitetsområde och på Kransmossen och Hestraskogen om väderet tillåter. På Kransmossen finns också en populär pulkabacke med vindskydd, grillplats och "inte-nudda-marken-parken" intill. 

Mer info om skidspårens beskaffenheter se: www.skidspar.se