({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
19
jul
-
21
jul

Fallens Dagar
Trollhättan

Stadsfestival som bjuder på fallpåsläpp, musik, tävlingar och mycket mer

Fallens Dagar är Sveriges äldsta stadsfestival och inleds alltid på den tredje fredagen i juli. Sedan starten 1959 så har Fallens Dagar bjudit sina besökare på storslagen musik, roliga aktiviteter för hela familjen, en stor variation av framträdanden och massor med spännande tävlingar. 

Festivalen vid Trollhättefallen
Fallens Dagar har fått sitt namn efter stadens stora sevärdhet Trollhättefallen. Under festivalen kan du självklart se när vattnet än en gång forsar i den annars tomma fallfåran under specifika tider. I närheten av Trollhättefallen arrangeras också flera uppträdanden och aktiviteter. 

Stora artister från när och fjärran
Fallens Dagar har välkomnat flera stora artister under åren både lokala svenska artister men även internationella musiker. Njut av musiken i en lugn och mysig miljö vid mindre scener eller en storslagen konsert från den Stora Scenen i Folkets park.

Marknad och aktiviteter i centrum 
I centrala Trollhättan är det också mycket på gång under festivalen. Det blir en stor marknad längs gågatan och de mindre gatorna i centrum med ett stort utbud av godsaker, kläder, leksaker och mycket mer. Vid Drottningtorget arrangeras också flera aktiviteter som passar för hela familjen. 

Kraftprovet och tälten vid Hansenplatsen
Längs med Åkersbergsvägen som kopplar samman Trollhättans centrum och Trollhättefallen finns tält från lokala aktörer som visar upp sina verksamheter. Hansenplatsen som den kallas är också utgångspunkt för det populära Kraftprovet som hålls på första festivaldagen på fredagen, ett lopp som går runt Trollhättans vackra Fall- och slussområde. 

 

Programmet presenteras på Fallens Dagars hemsida

Trollhättans Stad

Trollhättans historia är byggd av människor som tillsammans visat initiativkraft, mod, innovations- och handlingskraft, egenskaper som också kommer att leda oss in i framtiden.

Läs mer
Kontaktinformation

Trollhättans Stad

Gärdhemsvägen 9

461 83 Trollhättan


Telefon: +46 520 49 50 00


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida