({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Välkommen till Trollhätte Kanalpark

Från Vårvik i norr till slussar i söder

Trollhätte Kanalpark i Trollhättan följer Göta älvs vatten från området Vårvik, förbi Trollhättans Stadspark, längs med Spikön och Strandgatan, genom Trollhättefallen och Älvrummet ner till det fantastiska Slussområdet.

Trollhätte Kanalpark bjuder sina gäster på ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter som passar alla åldrar. Från lugna promenader till svettiga springturer, roliga temalekplatser till storslagna vyer, varmt välkommen till oss.

Fallen

Trollhättans kanske mäktigaste plats, Trollhättefallen, som bjuder på ett magnifikt skådespel när portarna öppnas och 300 000 liter vatten per sekund forsar ner i fallfåran. Men det finns så mycket mer att se här.

Slussarna

Upptäck tre generationer slusstrappor omgivna av vacker parkmiljö i Trollhättans slussområde. Oavsett om du kommer på land eller från vattnet så finns det mycket att uppleva.

Innovatum District

Välkommen till en plats av innovation och upptäckarglädje. Innovatum District är en plats för hela familjen att både ha rolig och lära sig något nytt tillsammans. Missa inte Innovatum Science Center eller Saab Car Museum.

Älvrummet

Naturreservatet som binder samman Fallområdet och Slussområdet bjuder inte bara på vackra promenader eller springturer utmed Göta älvs vatten utan även storslagna utsikter, goda fiskevatten och en härlig temalekplats.

Strandgatan och centrum

Känn pulsen från Strandgatan som går längs Trollhätte kanal, njut av god mat och dryck för att sedan upptäcka centrala Trollhättan. Shoppa loss, gå på teater, besök Walk of Fame eller vad känner du för?

Spikön

Den gröna oasen Spikön, omgiven av Göta älvs vatten, är många trollhättebors favoritplats. Hälsa på hos Skrotnisse, ta en glass och njut av vacker natur vid vattnet bara en kort promenad från centrum.

Vårvik

Trollhättans nyaste tillskott på västra sidan älven bjuder på roliga och mysiga äventyr för familjen. Träffa djuren på Vårviks gård, ha skoj på skate- och aktivitetsparken och mycket mer.

Stadsparken

Trollhättans Stadspark välkomna sina gäster med öppna armar och skön stämning i närheten av centrum. Dansa loss, ta en skön promenad, lek för hela slanten och annat skoj väntar dig.

 

 

På gång i Trollhätte Kanalpark

 

 

 

Kommande evenemang

Kolla in vad som är på gång i Trollhätte Kanalpark och Trollhättan under året. Här hittar du allt från trevliga marknader till storslagna festivaler.

 

 

Mer att uppleva i Trollhätte Kanalpark

 

 

 

Välkommen till Lekplatsstaden Trollhättan

Upptäck Trollhättans spännande temalekplatser som bjuder in till rolig lek och äventyr. Besök Roy och Rogers mack, träffa Skrotnisse, smaka på låtsas-glass, res ut till rymden och lek med valen vid Insikten.