({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En hund under en filt i en säng.

Hundvänliga Trollhättan Vänersborg

Vill de fyrbenta följa med på semester? Inga problem! Här i Trollhättan och Vänersborg finns flera alternativ när det kommer till exempelvis boenden för er med hund.

Bo med hund i Trollhättan

Hitta hundvänliga boenden i Trollhättan. Här har vi samlat våra tips på boenden som välkomnar hundar.

Bo med hund i Vänersborg

Hitta hundvänliga boenden i Vänersborg. Här har vi samlat våra tips på boenden som välkomnar hundar.

 

 

 

Hundbad

För de hundar som älskar vatten finns det många trevliga alternativ.

Trollhättan

I Trollhättan finns en hundbadplats på Knorren och en vid Öresjö badplats, Phoenixstranden. På vinterhalvåret, mellan 1 september - 31 maj, får hundar även vistas på badplatserna vid Öresjö, Sjölanda och Gravlången. 

Läs mer om Trollhättans badplatser.

Knorren hundbadplats - Knorren ligger cirka 2,5 km norr om Trollhättan på västra sidan av Göta älv. Här finns ett vackert naturområde med trevliga promenadstigar och en hundbadplats i älven. Kartlänk.

Öresjö hundbad - Ha en trevlig stund tillsammans med din hund på anvisad hundbadplats norr om Phoenixstranden. Tillträdde till hundbadet sker endast via den övre parkeringen. Kartlänk.

  • Hunden ska vara kopplad vid badet och visa hänsyn till andra besökare, både människor och djur.
  • Hundar får inte vistas på andra delar av badplatsområdet mellan den 1 juni till 31 augusti.
  • Hundbajs ska alltid plockas upp och slängas i en papperskorg. Det är trevligare att vara här om det är snyggt och städat, därför hjälps vi åt att hålla ordning!

Vänersborg

I Vänersborg finns inget allmänt förbud mot att ta med sin hund till stranden. Hundar är därmed välkomna på alla kommunens badplatser så länge de hålls kopplade. 

Läs mer om Vänersborgs badplatser vid Vänern här

 

 

 

Trevliga platser för hundpromenaden

Nedan följer några förslag på vackra naturområden att ta med sig hunden på en mysig promenad.

Älvrummet, Trollhättan

Älvrummet är ett vackert naturreservat som ligger mitt emellan Trollhättefallen och Slussområdet i Trollhättan. Här finns flera mysiga promenadstigar antingen vid älvens kant eller inne i de djupa skogarna. Missa inte en tur upp till Kopparklinten för den bästa utsikten i Trollhättan.

Ryrbäcken, Trollhättan

En grön oas i södra delen av Trollhättan som bjuder på varierad terräng där vattnet kantas av lummig alsumpskog blandad med ädellövskog och granskog. Längs vägen finns flera historiska föremål som jättegrytor och kvarnsten. En avkopplande promenad längs Ryrbäcken ger alla ny energi.

Spikön, Trollhättan

Ta en avkopplande promenad på Spikön, en grön oas omringad av Göta älvs vatten. Spikön är ett populärt promenad- och motionsstråk bland stades invånare och är en perfekt promenad nära centrum.

 

Ekopark Halle- och Hunneberg, Vargön

Upptäck den bevarade naturen uppe på platåbergen Halleberg och Hunneberg. Här finns det gott om promenadspår att välja mellan. Bergagården på Hunneberg är en utmärkt startpunkt för att upptäcka bergen.

Skräckleparken, Vänersborg

Vandra längs med Vänerns kant i centrala Vänersborg. Här finns den populära Skräckleparken med storslagen utsikt över Vänern. Bredvid finns skogsområdena på Holmängen där du kan upptäcka Vänerns kust nästan hela vägen till Vargön om så önskas.

Dalbobergen, Vänersborg

På Vänerns västra strand mellan Vänersborg och Ursand ligger vackra naturreservatet Dalbobergen. Här finns bland annat en vacker 7,5 km lång vandringsled som ger varierad terräng och vacker utsikt över Vänern.