({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Välkommen till Trollhättan

Sommar i Trollhättan

Upptäck innovationsstaden Trollhättan som ligger längs med Göta älvs vatten. Se de mäktiga Trollhättefallen och båtarna som reser längs med slusstrappan. Besök Innovatum District och experimentera eller lär dig mer om Saab-bilen och dess historia. Trollhättan är en stad fylld med upplevelser som passar alla i familjen.

Låt oss inspirera dig!

Fall- och slussområdet

Ett område fyllt av fantatiska upplevelser med Trollhättefallen, slussområdet och naturområdet Älvrummet som binder ihop dem. 

Foto över Innovatum District

Innovatum District

Äventyr för hela familjen med Innovatum Science Center, Saab Car Museum, konsthall, bevarad smedja och mycket mer. 

Två kvinnor som står vid utsiktspunkten Kopparklinten med utsikt över Göta älv.

Trailhättan

Upptäck Trollhättan till fots, med cykel, rullskidor eller MTB. Staden är full med fantastiska leder att uppleva bland vacker natur. 

 

På gång i Trollhättan

I Trollhättan är det alltid något på gång, kom och lyssna till konserter, se teaterföreställningar, heja under tävlingar, se konstutställningar och mycket mer. Här har vi samlat allt som händer i Trollhättan under året.

Den Stora Invigningsdagen

Folkfest i Trollhättan med inte mindre än 8 invigningar och 23 aktiviteter under dagen med något för hela familjen den 17 juni.

Sommarpuls

Njut av kostnadsfria aktiviteter i sommar så som konserter, allsång, stand up och utomhusbio i centrala Trollhättan. 

 

Historisk stadsvandring

Följ med på en historisk upptäcktsresa i Trollhättan. Rundturen passerar 26 byggnader i centrum som alla bär på en rik historia.

Skulpturrundan

Hitta vackra skulpturer längs med Trollhätte kanal från Spikön vid centrum ner till slussområdet. Totalt finns 17 skulpturer att se längs vägen.

Dendrosafari

Upptäck Trollhättans vackra parker och de många intressanta träd som växter där. Totalt finns 17 stopp i centrala staden att besöka.

Upptäck med appen GoTrollhättan

Ladda ner appen GoTrollhättan och upptäck staden med hjälp av din mobiltelefon. Hitta intressanta platser, gå vandringar, bli inspirerad och mycket mer.

 

Besök Vänersborg

Endast en kort resa från Trollhättan ligger staden Vänersborg vid Vänerns sydvästra spets. En perfekt dagsutflykt för dig som vill uppleva ännu mer.

Besök Ekopark Halle- och Hunneberg

Strax utanför Trollhättan ligger platåbergen Halle- och Hunneberg som bjuder på vacker natur och härliga outdoor-upplevelser.