({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
07
jul
-
09
jul

Subkultfestivalen 2022
Vänersborg

Kulturfestival med musik, konst, dans, shower och mycket mer

Om Subkult

Subkultfestivalen är en kulturfestival belägen i Vänersborg. Festivalen arrangerades för första gången under 2 dagar, 12-13 augusti 2016.

Festivalens inriktning är subkulturella och normöverskridande intressen, livsstilar och uttryck. Vi har valt att fokusera på subkulturer såsom goth, synth, postpunk, indie, metal, punk, emo, lolita, industrial, elektronica och liknande.

Subkult är en festival som innehåller både musik, konst, dans, shower, teater, musikal, workshops, levande marknad och spex.

Festivalen fokuserar även på att göra en skillnad i samhället genom att belysa viktiga ämnen såsom utanförskap, diskriminering, hatbrott, mobbing och tillgänglighet. Läs även mer om detta under rubriken Vision.

Alla är välkomna att besöka Subkultfestivalen, allt från den hängivna gotharen och den inbitne syntharen till den nyfikne personen utan någon som helst koll på subkultur.

Festivalen bedrivs helt ideellt och tack vare ekonomiska projektbidrag, viktiga samarbeten och sponsring så kan Subkultfestivalen växa fram.

Arrangörer bakom festivalen är en en projektgrupp i Kulturföreningen Subvox i samarbete med Trollhättans kommun samt många olika föreningar, organisationer, projekt och företag.

Subkultfestivalen 2022

Årets festival arrangeras mellan den 7-9 juli i Dalaborgsparken på Dalaborgsvägen 5 i Vänersborg. I år välkomnas flera härliga band så som Charta 77, Das Ich, Emmon, Kårp, Mimikry och Tukt. Du kan se festivalprogrammet på denna sida: https://www.subkultfestivalen.se/program 

INFORMATION OM CORONA
Vi följer ständigt utvecklingen av smittoläget och restriktionerna i samhället. Vår avsikt är att man ska känna sig trygg på vår festival och kommer därför att avvakta till sommaren 2022 med att arrangera. Har du frågor på hur vi hanterar pandemin i vårt arbete så får du gärna höra av dig till oss på info@subkulturfestivalen.se 

Köp biljetter via Tickster

 

 

Dalaborgsparken

Vänersborgs Folkpark ligger vackert inbäddad i grönskan vid den norra infarten till Vänersborg. Här finns dansrotunda och en friluftsteater med ca 600 sittplatser under tak. Parkanläggningen rymmer lotterilänga toaletter och en mindre servering.

Läs mer
Kontaktinformation

Subkultfestivalen

Dalaborgsvägen 5

462 60 Vänersborg


Telefon: +46


E-post: Skicka E-post

Hemsida: subkultfestivalen.se/