({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Bohuslän /
  • Havsöringspremiär på Västkusten!

Havsöringspremiär på Västkusten

1 april är inget skämt, inte för en sportfiskare, det är ett heligt datum. Första april hävs nämligen fiskeförbudet på havsöring och det är många som åker till Bohuslän för att locka västkustens "silvertorpeder" till hugg.

I Bohuslän är inte bara den storslagna naturen och den goda tillgången på havsöring som är lockande, utan även den långa fiskbara kustremsan och dess tillgänglighet gör västkustens havsöringsfiske unikt. Från Daftö i Bohusläns norra delar till Stora Amundön i söder finns oräkneliga strandremsor där öringen simmar landnära i sin jakt på föda.

Bo bekvämt och nära fiskeupplevelsen

Här nedan hittar du boenden som erbjuder mysig övernattning tillsammans med alla faciliteter som behövs för en lyckad fiskeupplevelse. Här erbjuds olika typer av boendealternativ, från hotell och B&B till stugor, glamping eller boende med egen husvagn.

Fiska havsöring i Bohuslän

För tillresta spösvingare finns gott om platser att fiska ifrån samt bra och strandnära boenden. För lokala sportfiskare kan till och med bussen vara ett alternativ för att nå kanonfina havsöringställen.Spinn-som flugfiske är vedertagna metoder och själva spöfisket sker nästintill oavkortat från land. Att vandra omkring på vågslipade klippor, känna doften av tång och speja ut i vattnet är en upplevelse för alla sportfiskare, inbiten som amatör. 

För en icke-initierad kan kartor och utmärkta platser vara värda guld och en av de bästa sammanställningarna i ämnet har Länsstyrelsen Västra Götaland skapat. Här finns ett trettiotal klassiska fiskeplatser utmärkta på kartan och man delges även en hel del information kring både regler och fiskeknep.

 

Att tänka på!

Vad som är extra viktigt att beakta, är att fisket är reglerat och det bästa är att läsa på vad som gäller innan fisket påbörjas:

  • Fiskeförbud råder mellan den sista september och sista mars och utöver detta finns en del fredningsområden att ta hänsyn till.

  • Man kan givetvis behålla en blank, fin havsöring som mat, men den måste då vara minst 45 cm lång.

  • Tänk på att inte behålla mer fisk än du själv konsumerar i ditt hushåll och den fångst du ämnar återutsätta skall behandlas så varsamt som möjligt. En bra fiskedag kan ge många havsöringar och det gäller att tänka långsiktigt och göra det bästa för att bibehålla det fina fisket.

Fiskeregler i havet (Länsstyrelsen i Västra Götaland)