({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Vänner på Skaldjurskryssning i skärgården

Fotograf: Katja Ragnstam

Skaldjurskryssningar och räkfrossa i Göteborgs skärgård

Följ med på skaldjurskryssning i Göteborgs vackra skärgård. Vi har listat de bästa båtturerna som erbjuder räkfrossa, skaldjursbuffé eller liknande. Perfekt för nästa After Work eller utekväll med vännerna.


AW, tjejkväll eller romantisk dejt till havs?

Att åka på skaldjurskryssning är en rolig upplevelse som kombinerar god mat med nöje. Du kan se det lite som en förfest, middag och utekväll sammanslaget, dessutom i en magiskt vacker skärgårdsmiljö.

Samla vänninorna för årets roligaste tjejkväll, ta med kollegorna på en fartfylld After Work eller varför inte överraska din partner med en romantisk dejt till havs? Här hittar du Göteborgs bästa skaldjurskryssningar och räkbåtar. Välkommen ombord!

Fotograf: Katja Ragnstam

 

Räkfrossa i Göteborgs skärgård

 Strömma, Göteborg

Detta är verkligen en favoritkryssning för dig som bara älskar räkor och inte kan få nog av dem. Och var avnjuter man räkor bäst om inte till havs? Det traditionella skärgårdsfartyget M/S Göteborg tar dig under kvällen genom Göteborgs vackra skärgård.

Vid bordet dukas det upp en generös skål med miljömärkta räkor och klassiska tillbehör. Och när skålen är tom, ja då kommer det in en ny.

På buffén: Ishavsräkor, aioli, tigerdip, smör och bröd.

Det bästa med turen: Den klassiska M/S Göteborg är en upplevelse i sig.

När: flera dagar i veckan, från 4 maj till 26 oktober.

Läs mer och boka

 

Räkfrossa med sång i Göteborgs skärgård

 Skärgårdslinjen, Göteborg

Vad vore Göteborg utan en klassisk räkfrossa? Ta med dig vännerna ombord på M/S Medvind och njut av en kväll ute i skärgården, underhållande sång och så mycket färska räkor du orkar äta. Känner du för att lyxa till det lite extra finns det även möjlighet att beställa in havskräftor och ostron.

Turen tar dig förbi flera välkända Göteborgsplatser, till exempel Röda Sten, Älvsborgsbron, Eriksberg och Nya Älvsborgs fästning.

På buffén: Färska räkor med alla klassiska tillbehör såsom surdegsbröd och chiliaioli.

Det bästa med turen: Under kryssningen får du njuta av sång från de serverande artisterna ombord.

När: Flera dagar i veckan, från 3 maj till 30 september.

Läs mer och boka

 

Räk- och laxkryssning i Göteborg

 Strömma, Göteborg

På denna räk- och laxkryssning bjuds du på smakrik mat från havet och underhållning av trubadur på en klassisk skärgårdsbåt medan utsikten förändras utanför fönstret. Kliv ombord på M/S S:t Erik vid Lilla Bommen och följ sedan med ut i Göteborgs södra skärgård.

Under kvällen passeras många välkända öar som exempelvis Styrsö, Donsö och Brännö. Vackra skärgårdsvyer och god mat är en svårslagen kombination.

På buffén: Räkor, blåmusslor, sill, varmrökt lax, gravad lax, lax-och skaldjursterrin, makrill, ägghalvor, färskpotatissallad, kallskuret, Västerbottenostpaj och mycket annat.

Det bästa med turen: Utöver buffén ombord kan du boka till hummer och havskräftor (måste förbokas).

När: Flera dagar i veckan, från 4 april till 26 oktober.

Läs mer och boka

 

Skaldjurskryssning med show i södra skärgården

 Skärgårdslinjen, Göteborg

Vad sägs om en helkväll ombord på M/S Trubaduren eller M/S Medvind med underhållande show och så mycket skaldjur du orkar äta? Turen startar vid Packhuskajen i Göteborgs hamn. Lagom till dess att båten har tagit sig ut ur hamninloppet står skaldjursbuffén uppdukad i den trivsamma, maritima restaurangen.

Under hela kvällen bjuder den showande besättningen på storslagna sång- och dansnummer, och sommartid följer showen med ut på soldäck under bar himmel där du samtidigt kan njuta av solnedgången över skärgården.

På buffén: Havskräftor, räkor, musslor, varmrökt lax, stekt inlagd strömming, sill, dillkokt potatis, ägg, chiliailoi, ost, bröd och mycket annat.

Det bästa med turen: Den trevliga serveringspersonalen som med ett gott bemötande och sina fartfyllda showframträdanden skapar en härlig stämning ombord.

När: Flera dagar i veckan, januari - november.

Läs mer och boka

 

Vinterkryss med show i södra skärgården

 Skärgårdslinjen, Göteborg

Det blir en helkväll ombord med sång, skratt och god mat på fartygen M/S Trubaduren och M/S Medvind. Samtidigt som ni avnjuter den fantastiska vinterbuffé i bedövande vacker miljö bjuder den serverande personal på glittrande underhållning.

På buffén: Havskräftor, räkor, musslor, ett stort sill- och lax-bord och mycket, mycket mer. Självklart finns den populära hummerfondssoppa också med bland delikatesserna.

Det bästa med turen: Den trevliga serveringspersonalen som med ett gott bemötande och sina fartfyllda showframträdanden skapar en härlig stämning ombord.

När: Onsdag till söndag, november - december 

Läs mer och boka

 

Älskar du också skaldjur?

Skaldjuren i Bohuslän anses av många vara de bästa i hela världen. Boka härliga paket eller följ med på skaldjurssafari och fiska de bästa skaldjuren; räkor, musslor, ostron eller hummer.

Du kanske även gillar