({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Skaldjurskryssningar och räkfrossa i Göteborgs skärgård

Följ med på skaldjurskryssning i Göteborgs vackra skärgård. Vi har listat de bästa båtturerna som erbjuder räkfrossa, skaldjursbuffé eller liknande. Välkommen ombord!

 

Skaldjurskryssning med show i södra skärgården

 Skärgårdslinjen, Göteborg

Vad sägs om en helkväll ombord på M/S Trubaduren eller M/S Medvind med underhållande show och så mycket skaldjur du orkar äta? Turen startar vid Packhuskajen i Göteborgs hamn. Lagom till dess att båten har tagit sig ut ur hamninloppet står skaldjursbuffén uppdukad i den trivsamma, maritima restaurangen. Under hela kvällen bjuder den showande besättningen på storslagna sång- och dansnummer, och sommartid följer showen med ut på soldäck under bar himmel där du samtidigt kan njuta av solnedgången över skärgården.

På buffén: Havskräftor, räkor, musslor, varmrökt lax, stekt inlagd strömming, sill, dillkokt potatis, ägg, chiliailoi, ost, bröd och mycket annat.

Det bästa med turen: Den trevliga serveringspersonalen som med ett gott bemötande och sina fartfyllda showframträdanden skapar en härlig stämning ombord.

När: Tisdag till lördag, från 4 juni till 13 november.

Läs mer och boka

 

Räk- och laxkryssning i Göteborg

 Strömma, Göteborg

På denna räk- och laxkryssning bjuds du på smakrik mat från havet och underhållning av trubadur på en klassisk skärgårdsbåt medan utsikten förändras utanför fönstret. Kliv ombord på M/S S:t Erik vid Lilla Bommen och följ sedan med ut i Göteborgs södra skärgård. Under kvällen passeras många välkända öar som exempelvis Styrsö, Donsö och Brännö. Vackra skärgårdsvyer och god mat är en svårslagen kombination.

På buffén: Räkor, blåmusslor, sill, varmrökt lax, gravad lax, lax-och skaldjursterrin, makrill, ägghalvor, färskpotatissallad, kallskuret, Västerbottenostpaj och mycket annat.

Det bästa med turen: Utöver buffén ombord kan du boka till hummer och havskräftor (måste förbokas).

När: Flera dagar i veckan, från 30 april till 22 oktober.

Läs mer och boka

 

Räkfrossa i Göteborgs skärgård

 Strömma, Göteborg

Detta är verkligen en favoritkryssning för dig som bara älskar räkor och inte kan få nog av dem. Och var avnjuter man räkor bäst om inte till havs? Det traditionella skärgårdsfartyget M/S Göteborg tar dig under kvällen genom Göteborgs vackra skärgård. Vid bordet dukas det upp en generös skål med miljömärkta räkor och klassiska tillbehör. Och när skålen är tom, ja då kommer det in en ny.

På buffén: Ishavsräkor, aioli, tigerdip, smör och bröd.

Det bästa med turen: Vid fint väder gör båten ett kort stopp på Knarrholmen där du kan kliva av för en bensträckare i den trevliga skärgårdsmiljön.

När: Onsdag till fredag, från 18 augusti till 24 september.

Läs mer och boka

 

Skaldjurskryssning i Göteborg

 Strömma, Göteborg

Luta dig tillbaka och njut av den vackra skärgården ombord på M/S Göteborg. Kvällen startar med ett glas mousserande vin. Väl till bords serveras sedan en välfylld skaldjursplatå med havets läckerheter. Båten har en vacker sekelskiftesmiljö och från övre däckets lounge och soldäck kan du njuta av de salta havsvindarna. Härifrån kan du spana ut över öarna som passeras, bland annat Styrsö, Donsö och Brännö.

På platån: Dillkokta havskräftor, räkor, krabbklor och vinkokta musslor.

Det bästa med turen: Ett glas bubbel ingår som välkomstdrink. Blir du sugen på dessert kan du alltid köpa till det ombord på båten.

När: Turen är åter 2022.

Läs mer och boka

 

Du kanske även gillar