({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Skaldjurskryssningar och räkfrossa i Göteborgs skärgård

Följ med på skaldjurskryssning i Göteborgs vackra skärgård. Vi har listat de bästa båtturerna som erbjuder räkfrossa, skaldjursbuffé eller liknande. Välkommen ombord!

 

Skaldjurskryssning med show i södra skärgården

 Skärgårdslinjen, Göteborg

Vad sägs om en helkväll ombord på M/S Trubaduren eller M/S Medvind med underhållande show och så mycket skaldjur du orkar äta? Turen startar vid Packhuskajen i Göteborgs hamn. Lagom till dess att båten har tagit sig ut ur hamninloppet står skaldjursbuffén uppdukad i den trivsamma, maritima restaurangen. Under hela kvällen bjuder den showande besättningen på storslagna sång- och dansnummer, och sommartid följer showen med ut på soldäck under bar himmel där du samtidigt kan njuta av solnedgången över skärgården.

På buffén: Havskräftor, räkor, musslor, varmrökt lax, stekt inlagd strömming, sill, dillkokt potatis, ägg, chiliailoi, ost, bröd och mycket annat.

Det bästa med turen: Den trevliga serveringspersonalen som med ett gott bemötande och sina fartfyllda showframträdanden skapar en härlig stämning ombord.

När: Tisdag till lördag, från 4 juni till 13 november.

Läs mer och boka

 

Räk- och laxkryssning i Göteborg

 Strömma, Göteborg

På denna räk- och laxkryssning bjuds du på smakrik mat från havet och underhållning av trubadur på en klassisk skärgårdsbåt medan utsikten förändras utanför fönstret. Kliv ombord på M/S S:t Erik vid Lilla Bommen och följ sedan med ut i Göteborgs södra skärgård. Under kvällen passeras många välkända öar som exempelvis Styrsö, Donsö och Brännö. Vackra skärgårdsvyer och god mat är en svårslagen kombination.

På buffén: Räkor, blåmusslor, sill, varmrökt lax, gravad lax, lax-och skaldjursterrin, makrill, ägghalvor, färskpotatissallad, kallskuret, Västerbottenostpaj och mycket annat.

Det bästa med turen: Utöver buffén ombord kan du boka till hummer och havskräftor (måste förbokas).

När: Flera dagar i veckan, från 30 april till 22 oktober.

Läs mer och boka

 

Räkfrossa i Göteborgs skärgård

 Strömma, Göteborg

Detta är verkligen en favoritkryssning för dig som bara älskar räkor och inte kan få nog av dem. Och var avnjuter man räkor bäst om inte till havs? Det traditionella skärgårdsfartyget M/S Göteborg tar dig under kvällen genom Göteborgs vackra skärgård. Vid bordet dukas det upp en generös skål med miljömärkta räkor och klassiska tillbehör. Och när skålen är tom, ja då kommer det in en ny.

På buffén: Ishavsräkor, aioli, tigerdip, smör och bröd.

Det bästa med turen: Vid fint väder gör båten ett kort stopp på Knarrholmen där du kan kliva av för en bensträckare i den trevliga skärgårdsmiljön.

När: Onsdag till fredag, från 18 augusti till 24 september.

Läs mer och boka

 

Älskar du också skaldjur?

Skaldjuren i Bohuslän anses av många vara de bästa i hela världen. Boka härliga paket eller följ med på skaldjurssafari och fiska de bästa skaldjuren; räkor, musslor, ostron eller hummer.

 

Du kanske även gillar