({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Västsverige /
  • Tillgänglighet – Besöksmål för alla i Västra Götaland

Tillgänglighet – Besöksmål för alla i Västsverige

Här kan du planera din resa i Västsverige

Ska du resa till Västsverige och behöver information kring hur lätt eller svårt det är att ta sig fram vid olika besöksmål? Då ska du surfa in på Tillgänglighetsdatabasen. Här finns detaljerad information från boendeanläggningar, butiker, restauranger och museer (aktivitetsföretag ingår inte i Tillgänglighetsdatabasen och finns därför inte med) som berättar om det finns rullstolsramper, hörslingor, taktila skyltar och mycket annat.

Tillgänglighetsdatabasen

Tanken med Tillgänglighetsdatabasen (TD) är att varje verksamhet ska beskrivas så väl att besökare med funktionshinder själva kan avgöra om de kan besöka platsen eller inte. Tillgänglighetsdatabasen kan också vara en bra hjälp för dig som inte är funktionshindrad, men som kanske på grund av ålder, värk eller annan anledning exempelvis har svårt att gå i trappor. Du som reser med småbarn kan också använda dig av Tillgänglighetsdatabasen för att undersöka om du kan ta dig fram lätt och smidigt med vagnen.

Tre snabba om tillgänglighet – med Aron Anderson

Aron Anderson är en av Sverige mest kända äventyrare. Ta del om Arons vistelse på Hönö i Göteborgs skärgård med makrillfiske med Hönö Båtturer och lunch på Tullhuset.

Shahrzads familjetur på Västkusten

I augusti gjorde Shahrzad med familj en tur i Västsverige när de besökte både Nordens Ark i Hunnebostrand och Vann Spa i Brastad. Hör mer om Shahrzads upplevelse av Tillgänglighetsdatabasen inför resan och hur hon upplevde besöksmålen på plats.

 

Information om tillgänglighet på vastsverige.com

På vastsverige.com kan du söka och planera för en vistelse i Västsverige. Här finns restauranger, caféer, boenden och museer som har en tillgänglighetsbeskrivning kopplad till sin information.

Längst ner på varje besöksmål ligger en gul TD-logga. Vid klick på loggan skickas du vidare till Tillgänglighetsdatabasens hemsida för en beskrivning av besöksmålet, utifrån fysisk tillgänglighet.

Håll utkik efter denna logotyp: