({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Personer som är ute och cyklar.

Etapp Svenljunga – Borås (38km)

Denna cykelsträcka av Sjuhäradsrundan går till största del på nedlagd järnväg. Det mesta är asfalterat men ca 7 km är hårt packad grus och ca 1 km med lösare grus.

Svenljunga

Runt det vackra, kullerstensbelagda torget i Svenljunga finns de flesta av tätortens affärer. Vill du fylla på energidepåerna så finns det gott om kaféer och restauranger. Varför inte avnjuta en glass alldeles vid Ätrans kant? En annan bra pausaktivitet är att följa kulturleden runt torget och ta del av berättelser och kuriosa kring Svenljunga köpings historia. Och vill du göra något annat än att cykla så finns friskvårdsanläggningen Moga Fritid en kilometer från torget. Här finns kafé, bad, ångbastu och andra fritidsaktiviteter. 

Läs mer om Svenljunga här

Kindsbanan

Det här är Kindsbanan, vars godståg trafikerade Borås och Svenljunga under åren 1885 till 1902. Det gör den till en av Sveriges mest kortlivade järnvägar. Vissa partier består av hårt packad grusväg, men i övrigt är vägen asfalterad med många sjöar och badplatser längs med vägen. Här cyklar du bitvis över grantopparna!

Sexdrega

Ett av Sveriges mer udda ortsnamn. Här kan du njuta av Pizza eller fylla på picknickdepåerna på Larssons livs.

Lockryd – en doft av myr och kaffe

Mellan Svenljunga och Sexdrega cyklar du på en rak cykelled som tar dig genom friskt doftande myrmark. Om du börjar bli hungrig så hittar du, i Lockryd, Köksträdgården här finner du även Lockryds stugby som erbjuder övernattning.

Svalkande bad

Längs med den här sträckan finns gott om vackra sjöar att njuta av – och gott om badplatser! Sandsjön, Hagalundssjön och Stora Transåssjön erbjuder alla svalkande dopp. Vid Stora Transåssjön kan du dessutom fiska och övernatta i vindskydd.

Golfbana i Kråkered

Innan du rullar in i Borås passerar du även Borås Golfbana i Kråkered. Här finns kafé och restaurang med både dagens lunch och à la carte-meny samt en stor terrass där du kan dricka något svalkande. På teknikbanan behöver du inte grönt kort, du kan ”pay & play” och testa på golfandet för en stund. Dessutom finns möjlighet till övernattning i ett enklare pensionat – mitt på golfbanan!

Borås

Här är ständigt något på gång! Staden erbjuder ett stort utbud av evenemang, shopping, härliga restaurangupplevelser och vackra vyer längs Viskan. I Borås är närheten slående och det mesta finns inom gångavstånd. Staden är full av spännande offentlig konst som gett Borås epitetet Skulpturstaden och två spännande konstmuseer kompletterar kulturutbudet. I Borås Djurpark kan du möta exotiska djur mitt i stan eller bara njuta av sköna gröna vandringsstråk.

Textilstaden har med åren utvecklats till att bli så mycket mer, även om mycket påminner om att textil, design och mode fortfarande har en viktig roll. Här finns Gina Tricots karaktäristiska huvudkontor, Sveriges enda textilhögskola samt ett fantastiskt textilmuseum som ständigt har olika spännande utställningar. I anrika textilfastigheter har det moderna textila klustret Textile Fashion Center vuxit fram och samlar nu allt från utbildning och forskning till design och catwalk-visningar.

Läs mer om Borås här! 

Övriga etapper på Sjuhäradsrundan