({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: TINA STAFREN

Textile Fashion Center
Borås

Centrum för textil vetenskap, kultur och innovation

På Textile Fashion Center i västsvenska Borås sammanförs forskning, utbildning, kultur och innovationskraft under ett och samma tak i ett område som varit hem för textilproduktion i nästan 100 år. Strosa omkring bland nya textilier, upplev den textila historien och shoppa unika produkter. Avsluta dagen med en fika, en bit mat eller ett glas i caféet eller restaurangen.

Upplev det oväntade i framtidens textilier

I Smart Textiles Showroom får du ta del av världsledande textil forskning i form av material- och varuprover, prototyper och exempel på användningsområden. Här handlar det inte om mode och trender utan om experimentell forskning för att förbättra våra liv, främst inom områdena resursåtervinning och hållbara material, medicinsk teknik samt interiör och arkitektur.

Textilens historia och framtid

Här finns även Textilmuseet där textil industrihistoria möter framtiden. Spännande vandringsutställningar med framstående modeskapare, textildesigners och konstnärer avlöser varandra. Dessutom får du en chans att vara med och skapa din upplevelse själv genom att prova dig genom 1900-talets mode eller testa olika typer av textila hantverk.

InfoPoint

Vill du ha fler tips på vad du kan hitta på i närområdet? Textile Fashion Center är en certifierad InfoPoint där du kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor kring besöksmål i området, samt hämta broschyrer och kartor.

Kontaktinformation

Textile Fashion Center

Skaraborgsvägen 3A

50118 Borås


Telefon: +46 33 255 455


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida