({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Jan Berg

Textilmuseet
Borås

Ett av Nordens ledande textilmuseum

Välkommen att besöka denna dynamiska mötesplats och upplev textil i alla dess former. Museets inriktning är mode, textil, design, konst, textilindustri och innovativa textilier och erbjuder ett ständigt flöde av spännande utställningar med textil anknytning, workshops, visningar och olika aktiviteter.

Textil Kraft

Textilmuseet har en av Europas främsta samlingar av textilmaskiner. I basutställningen Textil Kraft, som belönats med priset ”årets utställning”, kan du se en del av maskinerna och möta textilindustrins historia och framtid, här och då, där och nu.

Textilchock! och DIY

Basutställningen Textilchock! berättar om textildesign ur ett brett perspektiv och visar att textil finns inom många olika områden. Dessutom kan du utmana din kreativitet och skapa själv i DIY-ytan eller prova kläder från ett helt sekel i Provningsgarderoben.

Andra intressanta verksamheter

Textilmuseet är en del av det västsvenska textil- och modecentret Textile Fashion Center. Här finns även andra intressanta verksamheter som Smart Textiles Showroom med världsledande textil forskning och The Company med restaurang, pub och kafé.

Textilmuseet är en InfoPoint

Vill du ha fler tips på vad du kan hitta på i närområdet? Textilmuseet är en certifierad InfoPoint där du kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor kring besöksmål i området, samt hämta broschyrer och kartor.

Kontaktinformation

Textilmuseet, Borås

Skaraborgsvägen 3A

50630 Borås


Telefon: +46 33 358 950


E-post: textilmuseet@boras.se

Hemsida: textilmuseet.se