({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Trädgårdsupplevelser

Upptäck Västsveriges trädgårdar

I Västsverige finns många vackra trädgårdar att besöka, allt från pampiga slottsträdgårdar till den lilla täppan. På den här sidan hittar du även mysiga trädgårdscaféer, snittblomsodlare, förslag på roadtrips och andra natursköna platser att upptäcka.

Illustration Roadtrip Tygriket

Roadtrip till trädgårdar mellan Göteborg och Borås

Res efter kartan mellan Göteborg och Borås och inspireras av blomstrande besöksträdgårdar, mysiga boenden, textilshopping och lokalproducerade läckerheter.

Illustration Roadtrip Gotaleden

Tågluffa till trädgårdar utmed Gotaleden

Tågluffa den korta sträckan mellan Göteborg och Alingsås och besök fyra härliga trädgårdar och parker längs med Gotaleden. Kryddat med mysiga kaféer, restauranger med fokus på närodlat.

Illustration Roadtrip Skaraborg

Trädgårdsroadtrip genom Skaraborg

Roadtrip till vackra besöksträdgårdar bland slott och säterier i Skaraborg. Mellan trädgårdarna passerar du historiska guldkorn, platåberg, kaféer, gårdsbutiker, hantverksaffärer och mysiga boenden.

Trädgårdsresan

– en digital guide över Västsveriges besöksträdgårdar.

På den digitala skattkartan hos Trädgårdsresan hittar du Västsveriges vackraste besöksträdgårdar runt om i det magnifika kulturlandskapet. Här hittar du allt från slott- och säteriträdgårdar till de små privata guldkornen. Med andra ord finns det goda förutsättningar till att inspireras och förundras över regionens gröna mångfald.

Svårt att välja bland de över 70 olika besöksmålen? Trädgårdsresan ger dig förslag på roadtrips runt om i regionen, allt från dagsturer till 3-dagars trädgårdsresor.

Trädgårdsresan är grundare av Bifonden, en insamling till förmån för våra viktiga pollinatörer. Förutom att odla på ett hållbart sätt öppnar besöksträdgårdarna gemensamt upp under Bifondsdagen varje år. Under denna dag får besökarna möjlighet att lära sig mer om biologisk mångfald samt få handfasta tips för att kunna göra sin egna täppa mer "bi-vänlig". 

Trädgårdsredan kan ses som en västsvensk variant av National Garden Scemes "The Yellow Book" som är berömd för sina magnifika besöksträdgårdar i Storbritannien.

 

POPULÄRA TRÄDGÅRDSEVENEMANG

Gårdarna som har självplock av snittblommor

Trenden med att åka till en blomsterodlare och plocka snittblommor har vuxit mycket de senaste åren. Vi har sammanställt en lista över trädgårdar som erbjuder självplock av blommor i Västsverige.

Fem leder där du vandrar förbi vackra trädgårdar

Här kommer tips på vandringsleder som tar dig genom den vilda naturen och vidare rakt in i grönskande besöksträdgårdar. Det bästa av två världar med andra ord.

Slottsträdgårdarna du inte får missa

Gör en slottssafari i Västsverige. Varje slott har sin unika historia att berätta, i kombination med vackra slottsträdgårdar, grönskande parkmiljöer och imponerande arkitektur.

Två färgstarka trädgårdsmästare

Det finns många duktiga trädgårdsmästare i Västsverige. Här har du möjlighet att stifta bekantskap med några av dem och ta del av deras bästa tips för att odla hållbart och lyckas i trädgården.

Hälsa på hos lokala trädgårdsentusiaster

Älskar du trädgård och vill du prova på en annorlunda upplevelse? Då ska du träffa någon av dessa Locals som visar upp sina fantastiska privata trädgårdar, bara för dig. Här nedanför kan du läsa mer om Västsveriges trädgårds-Locals.

 

 

Natursköna platser i Västsverige