({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Artister på Stora Scenen

Sommarens hetaste artister spelar på Fallens Dagars stora scen! Det är fri entré till konserterna. I år flyttar Stora Scenen till Folkets Park i Trollhättan under Fallens Dagar och bjuder där på härlig musik hela helgen.

 

 

Fotograf: Amanda Nilsson

​MYRA GRANBERG

Sedan Myra slog igenom år 2019 har succén varit ett faktum. Hennes musik har streamats över 135 miljoner gånger och hon har blivit en av Sveriges mest spelade artister på svensk radio. Med sitt hyllade debutalbum i ryggen samt ett antal stora samarbeten med artistkollegorna "Lose my mind" fortsätter Myra visa svenska folket hennes målmedvetenhet och stora talang - senast med låten Highlights, en intim singel om att släppa taget och ge sig själv frihet att njuta av livets höjdpunkter. Låten är både skriven och producerad av Myra. 

Under 2021 belönades Myra Granberg med flera nomineringar på Grammisgalan (Årets producent, Årets nykomling, Årets pop) och P3 Guldgalan (Årets pop, Framtidens Artist). 2022 är hon åter Grammisnominerad, den här gången i kategorierna Årets Låt och Årets Kompositör. Under våren och sommaren intar hon Sveriges musikscener och bjuder fansen på upprivna texter, energiska beats och massor med kärlek. 

När? Fredag 15 juli kl 19.30
Var? Folkets Park. Fri entré

Myra Granberg - Lose my mind (YouTube)

 

 

 

Fotograf: Noah Agemo

NEWKID

Efter ett minst sagt rekordartat 2020 med tokhyllade Så Mycket Bättre-tolkningar, två Grammisnomineringar (Årets Artist, Årets Pop), en P3 Guld-nominering (Årets Låt), många nya releaser på albumtopplistan och över 170 miljoner streams har Newkid spenderat desto mer tid i studion år 2021. I mars 2021 släpptes platinasäljande singeln ”Aldrig haft något annat val” och under hösten den vackra låten “Ingen luft mellan oss” som Newkid skrivit tillsammans med hyllade artisten och textförfattaren Ana Diaz. 

2022 händer det mycket. Den 21 januari släppte Newkid sitt fjärde album – något som trots sitt vemod bringar ljus och hopp med ett sound som är igenkännbart för även de nyaste lyssnarna. Vi är väldigt glada över att få besök av honom på Fallens Dagar 2022. 

När? Fredag 15 juli kl 21.00
Var? Folkets Park. Fri entré

Newkid - Ingen luft mellan oss (YouTube)

 

 

 

LOVAD

Lovad har under sin start uppmärksammats av flertalet musikjournalister, utnämnts till Stockholms Topp 5 av Sveriges radio, och tilldelades 2019 års STIM-stipendium för sitt musik och textförfattande.

Hon har bjudits in till de stora scenerna tillsammans med bland annat Plura, Mauro Scocco och Eric Gadd där man har kunnat se henne på allt från restaurangloungen till stora scenen på Liseberg.

Lovad var aktuell som en av deltagarna i Melodifestivalen 2021.

När? Lördag 16 juli kl 20.00
Var? Folkets Park. Fri entré

 

 

 

Fotograf: Mira Wickman

LINNEA HENRIKSSON

Förbered er på en äkta käftsmäll till liveupplevelse - Linnea Henriksson åker på turné och kommer tillbaka till Fallens Dagar. 2019 uppträdde hon solo med N3s symfoniorkester och i år kommer hon tillbaka med fullt band!

Gåshud, glädje och en unik scennärvaro. Det är så vi känner Linnea Henriksson oavsett om hon rör oss till tårar i Så Mycket Bättre eller programleder Melodifestivalen. Under pandemin gav hon oss trösterika ”Det kommer en tid” och i sommar är den äntligen här. Med det är också Linnea tillbaka där hon själv kallar hemma – på scenen.

”Det brända kaffet på bensinstationerna, den pirriga känslan i logen och euforin som ska skrikas ut från scenen. Jag älskar allt med turné och längtar så otroligt mycket efter att få hänga med publiken och bandet igen. Den här sommaren är fokus att komma nära, nu när så mycket handlat om precis tvärtom, och jag kommer spela på många platser jag älskar och velat tillbaka till. Senast jag var i Örebro bjöd publiken självmant upp varandra för pardans i extranumret och i Stockholm var det till och med allsång när publiken gick ut genom portarna och vidare ut i natten. I sommar skapar vi nya minnen! FATTA, va underbart!”
- Linnea Henriksson

När? Lördag 16 juli kl 21.00
Var? Folkets Park. Fri entré

Linnea Henriksson - Den stora dagen (YouTube)

 

 

 

ERIC SAADE & N3 SYMFONIORKESTER

Eric Saade avslutar Fallens Dagar tillsammans med N3 Symfoniorkester under ledning av dirigent Ulf Wadenbrandt. Den populära symfoniorkestern består av både elever och vuxna och har framträtt på Fallens Dagar under många år med en lång rad kända artister. Med glädje och passion till musiken välkomnar N3 Symfoniorkester nu Eric Saade!

Eric Saade har varit ute på stora turnéer, bland annat med den utsålda arenaturnén ”Pop Explosion”, och haft hits både i Sverige och utomlands. Singeln ”Wide Awake”, som han gjorde tillsammans med Gustaf Norén, toppade listorna runt om i Europa. Under Så Mycket Bättre 2017 blev Eric intresserad av att skriva på svenska och har släppt flera svenska singlar och en EP. Under våren dansade Eric Saade hem vinsten i Let’s Dance och konserten med N3 Symfoniorkester blir ett av få framträdanden under 2022.

- Det känns otroligt kul och spännande att få spela med Eric Saade! säger en sprudlande glad Zoe Leiding, violinist i N3 symfonikerna

- Det ska bli kul att äntligen få uppträda inför den stora publiken igen tillsammans med en artist som Eric Saade, säger Hugo Rahmqvist, slagverkare i N3 symfonikerna

När? Söndag 17 juli kl 21.00
Var? Folkets Park. Fri entré

Eric Saade - Medley (YouTube)