({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Kraftprovet - Utmaning bland fall och slussar

Äntligen genomförs Kraftprovet återigen som upptakten på Fallens Dagar 15 juli. Det är starten på tre dagars feststämning i Trollhättan!

I år är det den 36:e upplagan av Kraftprovet och alla som deltar kan se fram emot en unik löpupplevelse i sluss- och fallområdet. Utefter hela banan möts du av en härlig stämning. Som vanligt förväntas ett flertal internationella elitlöpare bland alla positiva och glada motionärer som kämpar sig runt den natursköna banan. Täta åskådarled följer löparna när de passerar broar, slussar och kraftverk på sin väg mot målet där medaljen väntar. Genom samarbetet med Lidingöloppet erbjuder Kraftprovet seedningsmöjlighet till Lidingöloppet.

Silvermedalj

Silvermedaljen riktar sig till de löpare som springer snabbare än genomsnittet (elitmotionärer). Klarar du 50.00 minuter för herrarna och 55.00 minuter för damerna så får du förutom äran, även en fin silvermedalj som skiljer sig ifrån den vanliga medaljen.

Generation Pep

För varje startande i Slussprovet (Män och Kvinnor) går 50 kronor direkt till en välgörenhetsorganisation, som i år är Generation Pep. Generation Pep arbetar utifrån en vision att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Dubbelprovet

I Dubbelprovet springer du både Slussprovet och Kraftprovet. Starten på Slussprovet är kl. 14.40 och Kraftprovet kl. 16.10, så det finns gott om tid för återhämtning. Tröja och priser skänks av samarbetspartners Colorama/Kese Måleri i Trollhättan.

Ljusproffsens banrekord

Nytt banrekord i Kraftprovet Män och Kraftprovet Kvinnor belönas med 16 500 kronor i vardera klass. Prispotten för banrekord ökas sedan 2016 på med 6 000 kronor per år

Se inbjudan till Kraftprovet 2022 här

Banorna

De olika banorna är markerade med snitsel och målade pilar. Det finns skyltar för varje km. Se kartor under rubrik ”Banbeskrivning”. För Kraftprovet 11,6 km gäller att man understiger maxtiden 55minuter vid 5 km för att få fortsätta loppet.

För att läsa mer om banor & klasser, klicka här!

Anmälan

När? Fredag 15 juli
Var? Start/mål vid Hansenplatsen

Starttider
13.00 Knatteprovet 800 m
13.30 Miniprovet 1 800 m
14.00 Miniprovet 2 600 m
14.40 Slussprovet 6 300 m
16.10 Kraftprovet 11 600 m

Anmäl dig till loppen här

Arrangörer

Trollhättan SOK
Trollhättan IF Friidrott