({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Tävlande som springer Kraftprovet i Trollhättan

Kraftprovet – utmanande lopp bland fall och slussar

Fredag 21 juli arrangeras den 37:e upplagan av Kraftprovet och alla som deltar kan se fram emot en unik löpupplevelse i sluss- och fallområdet. Utefter hela banan möts du av en härlig stämning med mycket musik. Tävlingen genomförs som upptakten på Fallens Dagar och är starten på tre dagars feststämning i Trollhättan!

Som vanligt förväntas internationella elitlöpare bland alla positiva och glada motionärer som kämpar sig runt den natursköna banan. Täta åskådarled finns på plats för att följa löparna när de passerar broar, slussar och kraftverk på sin väg mot målet där medaljen väntar. Genom samarbetet med Lidingöloppet erbjuder Kraftprovet seedningsmöjlighet till Lidingöloppet.

Silvermedalj
Silvermedaljen riktar sig till de löpare som springer snabbare än genomsnittet (Elitmotionärer). Klarar man 50.00 minuter för herrarna och 55.00 minuter för damerna så får man förutom äran även en fin silvermedalj som skiljer sig ifrån den vanliga medaljen.

Sockertoppen
För varje startande i Slussprovet 6 km (Män och Kvinnor) går 50 kr direkt till en välgörenhetsorganisation som i år är föreningen Sockertoppen. De sprider kunskap om diabetes, samtidigt som de strävar efter att få barn, ungdomar och vuxna med eller utan sjukdomen att hitta glädje i ett aktivt liv.

Dubbelprovet
Där springer du både Slussprovet och Kraftprovet. Starten på Slussprovet är kl. 14.40 och Kraftprovet kl. 16.10, så det finns gott om tid för återhämtning. Mellan loppen tas du väl omhand vid lastbilen hos vår samarbetspartner Colorama/Kese Måleri i Trollhättan.

Ljusproffsens banrekord för Kraftprovet 11.6 km
Nytt banrekord i Kraftprovet Män och Kraftprovet Kvinnor belönas med 19.500 kr i vardera klass. Prispotten för Kraftprovets banrekord ökas på med 6.000 kr per år.

Coloramas banrekord för Slussprovet 6 km
Nytt banrekord i Slussprovet Män och Slussprovet Kvinnor, som belönas med 2.250 kr i vardera klass. Prispotten för Slussprovets banrekord ökas på med 3.000 kr per år.

Bästa utklädnad
Priser till de tre bästa/snyggaste/galnaste utklädnader.

Starttider
Knatteprovet 0.8 km 13.00
Miniprovet 1.8 km 13.30
Miniprovet 2.6 km 14.00
Slussprovet 6.3 km 14.40
Kraftprovet 11.6 km 16.10.

När? Fredag 21 juli
Var? Start/mål vid Hansenplatsen
Anmälan och info? www.kraftprovet.se

Banorna

Här finns är kartor som visar bansträckning och höjdprofil för de olika loppen, samt gpx-filer för nedladdning.

 

Tillbaka till Fallens Dagar