({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Närbild fiskespö.

Våra bästa fisketips

Testa fiskelyckan i Trollhättan Vänersborg! Här kan du fiska längs 10 mil Vänerkust eller varför inte hitta den perfekta platsen längs Göta älv. För dig som söker små mysiga sjöarna finns flera att välja på uppe på Hunneberg, Hallsjön på Halleberg samt Öresjö utanför Trollhättan.

Fakta Hallsjön

Fiskar: Regnbåge, gädda, abborre, röding och öring.

Fiskekort: Dagskort för 175 kr (+30 avgift vid bokning online).

Fiska i Hallsjön

Hallsjön ligger på platåberget Halleberg och är bergets enda sjö. Här sätts det under tiden maj-oktober ut regnbåge. Under hösten planteras även öring och röding. För att fiska här krävs ett dagskort för fiske mellan kl 06.00-23.00. 

 

Fakta Hunneberg

Fisk: Främst abborre och gädda.

Fiskekort: Dagskort 80 kr, Säsongskort 600 kr och Gruppkort skolklass 80 kr. 

Fiska på Hunneberg

Njut av avkopplande fiske mitt bland orörd natur på Hunneberg. Här finns 10 olika fiskevatten där varje sjö har sin egen charm. Fiskekort krävs för att fiska i alla sjöar på Hunneberg. Du kan köpa säsongskort eller dagskort. För skolklasser erbjuds också gruppkort. 

 

Fakta Norra Göta Älv

Fisk: Gädda, abborre, gös, ål, lake, karpfiskar och storvuxen insjööring.

Fiskekort: Dagskort 60 kr och Veckokort 120 kr. 

Fiska i norra Göta älv

Norra älvdelen sträcker sig från Vargöns kraftstation i norr till Strömkarls-Malgöbron-Klaffbron i Trollhättan i söder. I den norra delen räknas också Karls grav med Gropbron i Vänersborg och Brinkebergs kulle. Fiskekortet gäller också för fiske i södra Göta älv.

 

Fakta Södra Göta Älv

Fisk: Gädda, abborre, gös, lake, ål och diverse karpfiskar. Chans till lax och havsöring.

Fiskekort: Dagskort 60 kr och Veckokort 120 kr.

Fiska i södra Göta älv

Södra älvdelen börjar vid hängbron i Älvrummet och slutar vid Holmebryggan syd sluss 5 i Trollhättans slussområde. Njut av Älvrummets vackra natur medan du väntar på nästa napp. Fiskekortet gäller också för fiske i norra Göta älv. 

 

Fakta Öresjö

Fisk: Gädda, abborre, siklöja och braxen.

Fiskekort: Dygnskort 60 kr, Veckokort 150 kr, Årskort 300 kr. Kan fås som SMS-kort för extra kostnad.

Fiska i Öresjö

Öresjö ligger fem kilometer väster om Trollhättan och bjuder på orörd natur, hög vattenkvalitet och inte minst, goda fiskebestånd. Viktigt att tänka på är att Flodkräftan i Öresjö hotas av kräftpest, därför ska fiskeredskap och båtar som använts de senaste två veckorna desinfekteras. Ramp för sjösättning finns i Munkeboviken vid sjöns östra gren.

 

Fakta Laxfiske

Fisk: Lax, regnbåge, gädda, abborre, gös och olika typer av vitfiskar.

Fiskekort: Dygnskort 100 kr. 

Trollhättans laxfiske

Fiska lax mellan Oscarsbron till hängbron i Älvrummet i Trollhättan, bara en kilometer från centrum. Fiskeperiod mellan 1 april - 14 oktober. Krav på flytväst och totalt får 2 laxfiskar tas upp per dygn. Fångstrapportering till Fiskeshopen i Trollhättan.

 

Fakta Vänern

Fisk: Här finns 35 olika fiskearter så som lax, sik, gös, öring och gädda.

Fiskekort: Inget krav på fiskekort, men fiskeregler måste följas.

Fiska i Vänern

Pröva fiskelyckan i Västeuropas största insjö. I Vänersborg finns tio mil kust med ett stort urval av fiskeplatser att välja mellan, ett riktigt eldorado för sportfiskare. Här finns 35 olika fiskearter att försöka få på kroken och här finns inget krav på fiskekort, men det finns fortfarande fiskeregler att följa.

Tips: Vänerfiske

På vackra Vänersnäs finns Vänerfiske som erbjuder båt- och kanotuthyrning för eget fiske i Vänern. Du kan också hyra en av deras stugor och sova gott efter dagens fisketur.