({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Upptäck Lekplatsstaden Trollhättan

Trollhättan har de senaste åren gjort en storsatsning på stadens centrala lekplatser. Med fyra unika teman, alla med nära koppling till stadens historia, är lekplatserna väl värda att upptäckas både en och flera gånger!

Macken-lekplatsen

Välkommen till Roy och Rogers mack! Här kan du låna bilar, klättra, gunga, åka linbana,leka affär, åka rutschkana, meka i verkstaden och mycket mer. Macken-lekplatsen ligger i den centrala parken Maria Alberts Park, precis bakom affärshuset Oden och bredvid Högskolan Väst.

Skrotnisses lekplats

Släpp lös fantasin och lev dig in i sagans värld här på Spikön bland Skrotnisses stuga och verkstad, en trädkoja med utedass, en labyrint, en skrotteater, båten Balder, en hangar och en hybrid av en bil och ett flygplan! Skrotnisses lekplats hittar du på Spikön.

Glass-Oskars lekplats

Mitt på Kungsgatan hittar du Trollhättans minsta, men glassigaste lekplats – uppkallad efter mannen som startade Trollhätteglass en gång i tiden. Här kan du hoppa, studsa, åka rutschkana och servera fantasiglass, med eller utan chokladsås.

Vattenkraftens lekplats

Här kan du utforska jättevalen, klättra upp i utkikstornet eller ta en mysig picknick. Insikten är en spännande lekplats, precis vid älven och kraftstationen, vilket gör den perfekt för både sjöbusar och landkrabbor.

Rymdlekplatsen

Upptäck rymden med start från Trollhättan. På Kronogården i kvarteret Skördetröskan mellan Kronogårdshallen och multisportplanen ligger den nya lekplatsen med rymdtema.

Upptäck lekplatserna med Active Quiz

Gå på upptäcktsfärd bland lekplatserna och svara på spännande frågor! Ladda ner vår gratisapp Active Quiz i AppStore eller Google Play, anslut med spelkoden och börja gå och svara på frågor i Lekplatsstaden Trollhättan.