({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Vänerparkens stig längs Vänern en solig dag

Fotograf: Ellinore Wagnervik

Motionsspår i Vänersborg

Vänersborg är omringat av Vänern och har många både vatten- och naturnära stråk att motionera på, samtidigt som du får njuta av vacker utsikt.

Skidstugan

Skidstugan i Vänersborg är utgångspunkt för flera olika motionsspår, MTB-spår och skidspår med olika sträckor i fantastisk skog och natur. Vilken sträcka väljer du?

Dalbobergen runt

Ta dig genom Dalbobergens naturreservat på en ca 7,5 km lång tur. Här upplever du varierande terräng och du får både en fantastisk utsikt över Vänern men också föras i skogsmark där du omges av otrolig natur.

Halle- och Hunneberg

Halle- och Hunneberg har tillsammans över 7 mils ledsystem och en variation på 15 olika leder. Testa förslagsvis på motionssträckorna upp till 10 km med utgångspunkt från Bergagårdens samlingsplats.

Centrumnära spår

Hälsans stig är en av de centrumnära stråken som följer Vänerns vatten, passerar två utegym och en hinderbana, och fortsätter i varierad miljö. Börja vart du vill och välj din distans - sträckan är totalt 7 km.

Karls Grav

Ett vackert motionsspår hittar du runt Karls grav, en del av Pilgrimsleden Göta Älv. Motionsspåret är en rundled på ca 8.5 km och du rör dig hela tiden i naturen med kanalen vid din sida.

Kyrkstigen

Vid foten av Hunneberg finns Kyrkstigen som bjuder på fantastisk miljö med omväxlande natur med berget på ena sidan och de öppna slätterna på andra. Kyrkstigen går mellan Vargön och Västra Tunhem.

Leden är tillfälligt stängd