({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Parker i Trollhättan och Vänersborg

Upptäck Trollhättan och Vänersborgs många vackra parker och njut av den vackra naturen och lugnet som parkerna ger i städerna. Hitta en favorit eller ta dig tiden att upptäcka dem alla. Många parker är perfekta för inte bara en promenad men kanske även en picknick eller en plats att träffas och prata och ordna lekar tillsammans.

Hitta parker i Trollhättan

Trollhättan har många parker i olika storlekar att välja mellan, både i centrum och strax utanför. Här följer några av de populäraste. 

Spikön och Mossberget - En rad smala öar som ligger mitt i Trollhätte kanal, öarna binds samman av broar och genomgående gångstråk. Området är mycket populärt promenad- och motionsstråk och det finns en ankdamm, temalekplats, bangolf, utegym och gästhamn med sommaröppet café. Det finns också gott om bänkar och flera vackra skulpturer vid vattnet. Hitta till Spikön och Mossberget här. 

Betty Backs park - Park uppkallad efter Betty Back som bodde i en liten stuga på platsen och var känd för sin hemlagade knäck som hon sålde till områdets barn. Populärt samlingsställe mitt i centrum med bouleplan, flera spännande växter och planteringar samt Park of Fame - plattor med namn på kända personer från Trollhättan. Hitta till Betty Backs park här.

Hjortmosseparken - Hjortmosseparken är det största grönområdet i centrum och används flitigt för lek och motion. Här finns flera mysiga parkstigar, en lekplats, utegym och aktivitetsplan med en multisportarena. Hitta till Hjortmosseparken här. 

Karl Johans torg - En liten park mitt i centrala Trollhättan fylld med vackra blommor. Mitt i parken finns en blomsterrabatt som ofta uppmärksammar lokala jubileum. Här finns också statyn "Den heliga lågan" som var stadens första offentliga konstverk. Hitta till Karl Johans torg här. 

Du kan hitta alla parker i Trollhättan på Trollhättans Stads hemsida.

Dendrosafari - Upptäck Trollhättans centrala parker och speciella träd i centrum på egen hand. Med Trollhättans Dendrosafari får du en broschyr med karta och beskrivningar av träd du passerar längs vägen. Läs mer om Dendrosafarin här. 

 

Hitta parker i Vänersborg

Det finns också flera vackra parker i Vänersborg, de tre populäraste är Skräcklan, Plantaget och Björkås som ligger i Vargön. 

Skräcklan - Mångas favoritplats i Vänersborg. Skräcklan eller Skräckleparken ligger i norra delen av centrala Vänersborg vid Vänerns strand. Här finns över tusen uppväxta träd, planteringar med rhododendron, sommarblommor, perenner och en näckrosdamm med fontän. Parken erbjuder också flera badplatser, en kaffeservering som är öppen sommartid och toaletter. Hitta till Skräcklan här.

Plantaget - Plantaget är en stadspark som ligger mitt i centrum. Här finns en tillgänglighetsanpassad lekplats, en utomhusscen, en fontän och många bänkar och blomurnor samt statyer. Parken omringas av många av stadens vackra byggnader som Vänersborgs kyrka och Residenset. Hitta till Plantaget här. 

Björkås - Naturpark som i huvudsak består av gammal bokskog med tre stora dammar. I parken finns också ett utegym. Hitta till Björkås här.