({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Det är dags för SM-veckan Skövde

❄️ ⛷️ 28 januari - 5 februari är längdskidspåren avstängda för allmänheten. 30 januari - 5 februari är slalombacken stängd för allmänheten.

🚧 Vägar upp till Billingen är avstängda för allmän biltrafik 31 januari-1 februari samt 4-5 februari. (Endast bussar, tävlande, funktionärer samt bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade får passera.) 

Lokaltrafiken förstärks med gratis shuttlebussar - så ta bussen till Billingen och SM-veckan! 🚌
Hitta till Billingen under SM-veckan >>>  

  • Fotograf: Tobias Andersson

Upzone Skövde - Höghöjdsbana

Tjohoooo! Så kan det låta när du svingar dig ut i en zipline på Billingen Skövdes höghöjdsbana. Här finns 5 klättringszoner/höghöjdsbanor på varierande höjder uppspända bland trädtopparna. Samla familjen, vännerna eller arbetskamraterna och ge er ut på ett nervkittlande äventyr i vacker natur.

Det här är ett äventyr på 2,5 timme där du genom att klättra från plattform till plattform, upp till 14 meter upp bland trädtopparna, balansera på träbokstäver, svinga dig i nät och i linbanor, får utmana dig själv och din höjdrädsla. 

Höghöjdsbanan består av fem olika banor eller zoner som de kallas - Kidzone, Fitnesszone, Flyzone,  Adventurezone och Riskzone – alla med olika svårighetsgrad. Den högsta av banorna är på 14 meter och den lägsta på 1,25 meter, som är tänkt för barn från 4 år. Man behöver inte vara vältränad eller ha testat på höghöjdsbanor innan, men lite mod kan trots allt behövas!

 

Barnkalas för klättersugna äventyrare

Boka barnkalaset med klättring – garanterat ett kalas som ni alla kommer att minnas! Minst en vuxen medföljare måste klättra ihop med barnen, vilket ingår i priset. Det ingår ingen mat så ta med egen picknick eller boka kalasfikat på Restaurang Berget. 

 

Säkerheten först

Ingen av banorna innebär någon risk för utövaren, all säkerhetsutrustning är noga kontrollerad och innan påbörjad klättring genomförs en säkerhetsgenomgång med instruktör. Du får hjälp på med utrustningen (helkroppssele) och innan du svingar dig ut i banorna får du först gå genom en introduktionsbana. Där har du möjlighet att testa hur säkerhetsutrustningen funkar, var du skall sätta den, hur en balansbana respektive zipline funkar o.s.v. allt under IAPA-utbilda instruktörens tillsyn. Introduktionsbanan är alldeles ovan mark. 

 

KidsZone

Kidszone är Upzones lägsta bana, anpassad för dem allra minsta. Banan är 1,25 meter hög och föräldrar kan följa med barnen från marken och hjälpa till. Här har vi roliga hinder så som ’’ormen’’ och ’’spindelnätet’’.

Längdgräns är från 100 cm

OBS! Föräldrar kan följa med barnen från marken i denna bana och hjälpa till och behöver köpa en sele.

 

FitnessZone

FitnessZone är en mer utmanande bana där man behöver ha bra teknik. Här använder man kroppen väldigt mycket. Koordination, smidighet, lite styrka och uthållighet. Sicksacka mellan stockarna, klättra igenom tunnlarna och balansera på skidor. Detta är vår näst svåraste bana i Skövde.

Längdgräns är från 125 cm

OBS! Barn mellan 125 cm – 144 cm rekommenderar vi att någon äldre aktivt klättrar med barnet och hjälper till vid behov.

 

Flyzone

Flyzone brukar vara favoritbanan för många med flera långa linbanor och roliga hinder. Swisha förbi bland trädtopparna och njut av åkturen!

Längdgräns: från 125 cm

OBS! Barn mellan 125 cm – 144 cm rekommenderar vi att någon äldre aktivt klättrar med barnet och hjälper till vid behov.

 

AdventureZone

AdventureZone är den mest populära banan på Upzones parker. Som man hör på namnet så är detta en äventyrlig bana med måna linbanor högt i träden. Banan börjar med sicksackade stockar och efter det så kommer ’’Upzone Skövde’’ bron. Detta är en enklare bana som vi har på Upzone som vi brukar rekommendera för att ’’värma upp’’.

Längdgräns är från 125 cm

OBS! Då banan kan upplevas olika svår för barn rekommenderar vi att någon vuxen klättrar aktivt med yngre barn.

 

RiskZone

Nu kommer vi till den tuffaste banan! Här behöver du vara envis och ha viljan till att klara av banan. Att ta sig upp för stegen till den första plattformen i sig är ett jobbigt moment. Rizkzone är en utmaning för ALLA. Styrka, uthållighet, teknik, balans, "you name it" du utmanar dig själv i allt! Riskzone avslutas med ett hopp från 14m. Här är det många som fastnar.

Längdgräns är från 145 cm

OBS! Då banan kan upplevas olika svår för barn rekommenderar vi att någon vuxen klättrar aktivt med yngre barn.

 

Vikt: 

Max 120 kilo

Bokning:

Upzones hemsida kan du boka tid, se priser och läsa mer om höghöjdsbanan.