({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Vandra i Skövde

Tips på vandringsleder, dagsturer och vackra naturreservat till din vandring

Upptäck Billingeleden

 

♥ Billingeleden är Skövdes längsta vandringsled och mäter över 57 kilometer. Den tar dig med på en fantastisk runda där du får upptäcka Billingens varierade natur. Här vandrar du utmed bergskanten med underbar utsikt, nere på sluttningarna genom hagmarker och skogar samt på den blomsterrika kalkstensplatån i Berg. 

♥ Leden tar dig även förbi många stora sevärdheter som diabaspelarna vid Ryds grottor, vattenfallen vid Silverfallet och genom det böljande landskapet i Vallebygden. 

♥ Billingeleden är indelad i 8 etapper så att du lätt kan kombinera och skräddarsy din egen vandring. Vandra den i sin helhet och övernatta längs vägen eller hitta din favoritetapp för en dagstur.

 

 

 

Stadsnära vandring

Vandring i naturen ska vara tillgänglig för alla oavsett om man har tillgång till bil eller inte. I Skövde finns flera trevliga stadsnära naturområden och naturreservat som passar perfekt att vandra i om man inte vill eller kan ta sig så långt hemifrån.

 

 

Blomstrande vandringar

Vill du njuta av tusentals blommor på din vandring? I Nohlmarkens naturreservat kan du om sommaren spana efter orkidéer bland fler än 370 olika arter. På vårkanten kan du vandra i en tunnel av lila rhododendronbuskar genom den dolda pärlan Rhododendrondalen eller under körsbärsträdens blommor när naturreservat Lycke lilla Höjen förvandlas till Astrid Lindgrens Nangijala.

 

 

Vandra med barn

Att vandra med barn brukar gå hur bra som helst, men det kräver kanske lite mer planering än om man ger sig ut själv. Vi ger dig tips på vandringsleder att gå och vad man kan tänka på.

 

Vandring för de minsta

Små vandrare är också vandrare. Ta med barnen på ett vandringsäventyr längs Billingetrollets trollstig i Skövde. På Billingens sluttning tar ni er genom vacker natur, över stock och sten medan ni löser trollets uppgifter på vägen.

 

 

4 tips på naturreservat till din dagsvandring

Vi tipsar om fina naturreservat som lämpar sig utmärkt för en dagstur i vandringsskorna med picknick i ryggsäcken.

 

 

Bra att veta