({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En person i vit skjorta och blått förkläde sträcker fram en turkos tallrik med en färgglada råvaror.

Fotograf: Jesper Anhede

6 restaurangtips med lokalt på menyn

Kan man äta lokalproducerad mat i Skövde? Javisst!

I takt med att allt fler efterfrågar mat lagad på lokala råvaror ökar också utbudet hos restaurangerna, och Skövde är inget undantag. Flera restauranger samarbetar med producenter runt om i Skaraborg vars produkter sedan serveras på restauranggästernas tallrikar.

Lokala råvaror, passion och kärlek till maten är ett bra recept på ett lyckat resultat i köket. På flera restauranger i Skövde kan du beställa maträtter som helt eller delvis är lagade på råvaror från lokala producenter. Kött från närliggande gårdar, fisk från Vänern och mejeriprodukter från lokala gårdsmejerier. 

I mysig herrgårdsmiljö på Knistad Herrgård kan du avnjuta säsongsbetonad mat med vacker utsikt över vidderna. Mysiga restaurangen Den Lilla Krogens meny anpassar sig även de efter säsong och kockarna brinner för att laga maten på sitt alldeles egna sätt. Orangeriet, Restaurang Mode och Skövde Golfrestaurang är alla ytterligare goda exempel på restauranger som lagar svensk husmanskost med omtanke på ett kreativt vis. På samtliga restauranger kan du sitta tryggt vid bordet med vetskapen om att dessa kockar lagar mat på lokala råvaror med kärlek som huvudingrediens. 

Allt om mat och dryck