({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jessica Bergstrand

Ta dig till Skövde

Det finns många sätt att ta sig till Skövde. Här nedan har vi samlat användbar information som kan underlätta för dig när du reser till och inom staden.

Alla tåg och bussar ankommer till Skövde Resecentrum som är beläget mitt i centrum. Därifrån tar du dig enkelt runt i staden med kollektivtrafik, taxi, bil, cykel eller till fots. I Skövde ligger det mesta på bekvämt avstånd.

När du kommer med bil
Riksvägarna 26, 49 och 200 går alla genom Skövde. Från Göteborg kör du enklast E20 N till Skara och svänger därifrån av mot Skövde på väg 49. Kommer du från Stockholm följer du E20 S till Mariestad och svänger sedan av på väg 26 mot Skövde.

Tåg 
Skövde ligger längs med västra stambanan, mitt emellan Göteborg och Stockholm. Du tar dig enkelt med tåg från Göteborg till Skövde på bara 1 timme och sträckan Stockholm-Skövde tar inte längre tid än 2 timmar.
Boka din tågbiljett här:
SJ
MTRX
Västtrafik

Buss
Med långfärds- och expressbuss tar du dig enkelt till Skövde från små och stora städer i hela länet. Alla långfärds- och expressbussar stannar på Skövde resecentrum. Precis utanför avgår stadsbussarna och med dem tar du dig enkelt runt i staden. Då Skövde resecentrum ligger i de centrala delarna av staden är det heller inte mer än en kort promenad till shopping, mat och kultur.
Information om tidtabeller och biljetter hittar du här:
Västtrafik
Skövdebuss.se

Du kan också planera och boka din resa till Skövde på omio.se