({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Joel

Lantligt säteri vid sjö

På Karstorp Säteri råder ett lantlig lugn som både öppnar och skänker dina sinnen lugn och ro.
Säteriet är beläget strax utanför Skövde med bra kommunikationer mitt emellan Stockholm och Göteborg.
Rummen är döpta efter historiska namn och platser med anknytning till orten. Ett exempel är rummet ”Kierstin”, namngivet efter kvinnan som 1675 bodde här tillsammans med sin dräng och piga. Svitens (Rum 46) eleganta gråskala och den noga utvalda fotokonsten är som gjord för kärlekspar. Ett inbjudande rum där man vill stanna kvar länge.

I köket tillagas mat av förstklassiga råvaror och i mesta möjliga mån från lokala producenter. Tillgången till säsongens råvaror styr menyn med influenser från såväl det nordiska köket som resten av världen.

 

Lantligt belägen herrgård med egen golfbana

En vistelse på hundvänliga Knistad Herrgård, mitt ute på den vackra västgötska landsbygden, är en upplevelse för alla sinnen. Låt dig förföras av de läckra rätterna i den välrenommerade restaurangen och den trevliga golfbanan. Här är det din upplevelse som står i centrum.

Runt om Knistad finns trevliga promenadstråk och herrgårdens egna njutningsspecialister har märkt ur sina favoritställen på vår picknick- och promenadkarta som finns i receptionen. 20 minuter med bil från Knistad ligger berget Billingen med vandringsleder och naturupplevelser - året runt.

Låt dig svepas med i lugnet som härskat på platsen i hundratals år. Njut av vällagade måltider tillsammans med väl utvalda drycker rekommenderade av delägaren Steffo Törnquist. Läsa en god bok i någon av salongerna, njut framför brasan och promenera i omgivningarna. Kanske boka en vinprovning i herrgårdens källare?

 

Anrikt hotell mitt i centrum

Scandic Billingen erbjuder fräscha och trevliga rum i en klassisk miljö. År 1888 stod byggnaden klar och är sedan dess känd för sin vackra arkitektur och trivsamma atmosfär. Tack vare hotellets centrala läge med tågcentralen strax intill bor du nära shopping, uteliv och äventyr. 

Koppla av på hotellets relaxavdelning efter en heldag i Skövde. Känner du för att vara aktiv kan du använda hotellets gym eller låna gångstavar och cykel i receptionen. Varför inte ta en cykeltur upp till berget Billingen? När du blir hungrig serveras en varierad meny i hotellrestaurangen.

Inne på hotellet hittar du också en av västsveriges vackraste lokaler, en spektakulär festvåning med elva meter i takhöjd. Lokalen kan bokas till större fester, bröllop eller andra evenemang. Festvåningen liksom trappan med dess vackra glasmosaikfönster och fasaden är kulturminnesmärkt.