({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kvinna och man vilar sig i solar intill sin husbil som står på en gräsmatta med träd i bakgrunden.

Fotograf: Andrey Armyagov

Ställplatser Skövde

Letar du efter ställplats i trakterna kring Skövde? Här tipsar vi om några olika alternativ

SILVERFALLET/KARLSFORS | Vid Silverfallet, endast 20 minuter från Skövde, finns ställplatser att hyra för din husbil. Det finns el om så önskas och en fin servicebyggnad med wc, dusch samt kök för lättare matlagning och disk. Man kan även tvätta en tvättmaskin och torka den i torkskåp.

Priser och information

STÄLLPLATS HELENASKOLAN | OBS! Ej tillgängliga under 2023 på grund av byggarbete på platsen. Under sommaren iordningställs enklare tillfälliga ställplatser på parkeringen vid Helenaskolan i centrala Skövde. Med bara någon minuts promenad från centrum och hela dess utbud. Sopkärl finns på plats. En natt/husbil gäller och det är helt kostnadsfritt. Parkeringen ligger i hörnet Staketgatan-Stationsgatan, infart från Staketgatan. 

PENSIONAT KLÅVASTEN | Vid mysiga Pensionat Klåvasten hittar du ställplatser både med och utan el. En lugn och skön vistelse på landsbygden ca 15 minuter norr om Skövde. Dusch och toalett kan nyttjas inne på pensionatet.

Priser och information

Fotograf: Pensionat Klåvasten


BILLINGENS STUGBY & CAMPING
| Bara 3,5 kilometer från Skövde centrum hittar ni en lugn och naturnära camping. Här finns campingplatser för husbil med el och tillgång till servicebyggnad.

Priser och information

BERGLUNDA VANDRARHEM | Ca 20 minuter norr om Skövde, utanför det lilla samhället Tidan, hittar ni det mysiga Berglunda vandrarhem. Här på den lugna landsbygden står ni på ställplatser med eller utan el. Tillgång till vandrarhemmet faciliteter. Ställplatserna bjuder på närhet till Kulturväg Skaraborg och Askeberga Skeppssättning.

Priser och information

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

SKÖVDE GOLFKLUBB | Hos Skövde GK, nära Simsjön, finns fyra ställplatser året runt. Från Skövde centrum kör mot Skara (väg 49). Sväng vänster efter att passerat Cementa på höger sida, det är skyltat golfbana.

Priser och information

BILLINGENS GOLFKLUBB (KULHULT) | Billingens Golfklubb ligger i Lerdala på platåberget Billingens västra sida, mellan Skara och Skövde. Här finns ställplatser med tillgång till el. På området finns även en trevlig restaurang. Närhet till den vackra naturen utmed Vallevägen och Kulturväg Skaraborg.

Priser och information

 

Enkätfrågor till husbilsägare

Är du eller har du precis varit i området runt Hornborgasjön i Falköping, Skara eller Skövde? I så fall hoppas vi att du som husbilsägare har tid att svara på vår enkät. Det betyder mycket för Visit Hornborgasjön att få ta del av denna anonyma information, för att på bästa sätt kunna ta hand om besökare och platsen runt Hornborgasjön.