({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Natur i Dalsland

    En vägvisare...

    Fotograf: Lars Eric Fjellman. Skogsdal;Natur i Dalsland

Vad vill du uppleva i dag?

Introduktion

Tystnad eller fågelsång? Långvandring eller en stilla stund på utsiktsberget? Kanot eller cykel? Storskog eller blomsteräng? Den här hemsidan ger dig 68 utflyktsmål att välja på, och flertalet rymmer upplevelser som räcker för många besök. Låt årstiden, vädret och din egen upptäckarlust avgöra vilket av dem du väljer just i dag!

Från idé till handling

Boken Natur i Dalsland, där mycket av denna hemsidas information kommer ifrån, finns att köpa på bokhandlare runt om i landet samt på nätet. Flera turistbyråer i Dalsland har den också till försäljning. Vi hoppas att ni ska tycka att den är lika bra som vi tycker! Trevlig läsning!

Över 70 utflyktsområden

Boken är uppdelad i fem utflyktsområden: Dalformationen, Kroppefjäll, Mitt i Dalsland, Skogsdal och Vänerkusten. Alla utflyktsmålen presenteras i text och bild här nedan. Texten kretsar oftast kring något speciellt eller typiskt för varje område. Vi är sparsamma när det gäller att räkna upp arter. Det finns naturligtvis mycket mer att se än det som beskrivs i texten och visas på bild. Det omvända gäller också: nästan alla växter och djur som nämns kan man möta på flera håll, inte bara på det utflyktsmål där de beskrivs i text eller bild.

Destination