({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Natur i Dalsland

En vägvisare...

Fotograf: Lars Eric Fjellman

Från idé till handling

Denna hemsida är till stora delar hämtad från boken Natur i Dalsland, som finns att köpa hos bokhandlare runt om i landet samt på nätet. Flera turistbyråer i Dalsland har boken till försäljning. Här på hemsidan finns 10 temaområden och över 70 utflyktsförslag. Trevlig läsning!

Vad vill du uppleva i dag?

Introduktion

Tystnad eller fågelsång? Långvandring eller en stilla stund på utsiktsberget? Kanot eller cykel? Storskog eller blomsteräng? Den här hemsidan ger dig fler än 70 utflyktsmål att välja på, och flertalet rymmer upplevelser som räcker för många besök. Här finns också 10 temaområden med allt från blommor till vandring. Låt...

Över 70 utflyktsområden

Hemsidan är uppdelad i fem utflyktsområden: Dalformationen, Kroppefjäll, Mitt i Dalsland, Skogsdal och Vänerkusten. Alla utflyktsmålen presenteras i text och bild här nedan. Texten kretsar oftast kring något speciellt eller typiskt för varje område. Vi är sparsamma när det gäller att räkna upp arter. Det finns naturligtvis mycket mer att se än det som beskrivs i texten och visas på bild. Det omvända gäller också: nästan alla växter och djur som nämns kan man möta på flera håll, inte bara på det utflyktsmål där de beskrivs i text eller bild.