({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Människor som deltager på konferens i Bohuslän

    Möt hösten på Västkusten

8 tips till nästa resa eller utflykt i Bohuslän

Upplev lugnet på Västkusten under sensommar och höst. Här väntar skärgårdskrogar med vackra vyer, kustnära vandring, båtturer till bilfria öar och skaldjursturer med fiske och tillagning av det bästa från havet. Stanna över natt på ett av kustens mysiga boende med goda måltider och avkoppling.

Scrolla dig vidare för att planera din upplevelse i Bohuslän.

1. Mysiga skärgårdsboenden

Gör det enkelt - boka ett färdigt paket. Unna dig lite vardagslyx eller en tur över helgen. Botanisera bland höstens paketerbjudanden från Bohusläns mysigaste boenden. Här kombineras övernattning med god mat och avkoppling samt aktiviteter som vandring, spa eller båtturer. 

2. Skärgårdskrogar med vackra vyer

Det bästa från havet. Njut av maten och skärgården på en uteservering i sensommarsolen eller inne i den värmande i restaurangen. Här hittar du höstöppna restauranger som alla ger dig den bästa matupplevelse lagad på lokala råvaror från hav och land.  

3. Fyra öar att besöka i höst

Upptäck Göteborgs skärgård. Här hittar du tips på turer med vandring, båtturer, evenemang, mysiga caféer och restauranger. Men även boende för dig som vill förlänga vistelsen. Planera en utflykt med havsluft och höstfärger i Göteborgs skärgård.

4. Ta båten till höstens skönaste brygghäng

Upptäck Västkusten utan egen båt. Att semestra i skärgården under hösten är något extra. Ta en båttur genom skärgården, ge dig ut på vandringstur eller njut av de bästa skaldjuren direkt från bryggan. Här får du tips på turer till öar mellan Göteborg och Strömstad som trafikeras av Västtrafik.

Guide till 7 sköna brygghäng

Västkusttur. Utmed Bohusläns långa kust finns ett pärlband av mysiga öar och kustsamhällen. Här hittar du flera företag som erbjuder båtturer, kryssningar och safaris på tidtabell.

Höstens båtturer  

5. Häng med på skaldjurstur

Fiske och båttur på Västkusten. Följ med en lokal fiskare ut på en dagstur i den vackra skärgården. Du får vara med och testa på att fiska, vittja burar eller skörda ostron och musslor. Turerna kombineras ofta med tillagning och avsmakning av fångsten.

Skaldjurstur i Bohuslän

Skaldjurskryssningar. Här har vi listat de bästa båtturerna som erbjuder räkfrossa, skaldjursbuffé i Göteborgs vackra skärgård.

Kryssningar i Göteborgs skärgård

Skaldjurspaket.Lyxa till det lite extra med ett skaldjurspaket med fisketur, avkoppling, god mat och mysigt boende.

Skaldjurspaket på Västkusten

6. Höstens evenemang

Låt dig inspireras av vad som händer i Bohuslän under hösten. Här hittar du ett urval av vad som finns att uppleva på Västkusten.

7. Upplev skärgården från hav och land

Bastubad. Släpp alla måsten, andas ut och njut av värmande bastubad, uppfriskande dopp och fantastisk utsikt mot hav eller sjö. Här hittar du 14 salta bastubad som är värda en omväg.

Salta bastubad

Kajakpaddling. I Bohuslän hittar du världens finaste kustlinje att utforska från kajaken. Här erbjuder ett pärlband med smidiga startplatser och längs hela kusten finns flera kajakföretag som erbjuder allt från guidade turer, uthyrning och kurser.

Kajakpaddling

Kustnära vandring. I Bohuslän finns två stora vandringsleder. Kuststigen som tar dig på klippor längs Västkustens öar och fiskebyar. Leden sträcker sig från Tjörn hela vägen upp till Oslo. Den andra är Bohusleden och här finns både sträcker som är mer vildmarksbetonade och vissa för enklare dagsturer.

Vandra Kuststigen

Vandra Bohusleden

 

8. Äventyr och spännande besöksmål

Remember September. Njut av havsnära vandring med slående utsikter, unika kulturupplevelser och säsongens bästa råvaror i Kungälv, Stenungsund och på Tjörn, Orust och Marstrand.

Till Remember September

Äventyr för nyfikna. Besök någon av Bohusläns 6 stora besöksmål. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk, möta vilda djur, se världsunika hällristningar, och uppleva spännande historia.

6 stora besöksmål

 

Res hållbart med Västtrafik

Tåg, buss, spårvagn eller båt - välj det ressätt som passar dig och ditt resmål bäst. Sök din resa i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se. Här väljer du även vilken biljett som passar, exempelvis enkelbiljett eller dygnsbiljett 1-3 dagar.