({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Möt hösten på Västkusten

Hösttips i skärgården

Upplev lugnet på Västkusten under sensommar och höst. Här väntar skärgårdskrogar med vackra vyer, kustnära vandring, båtturer till bilfria öar och skaldjursturer med fiske och tillagning av det bästa från havet. Stanna över natt på ett av kustens mysiga boende med goda måltider och avkoppling.

Här finns alla tips du behöver för att planera höstens härligaste upplevelse i skärgården.

Mysiga skärgårdsboenden

Gör det enkelt – boka ett färdigt boendepaket. Unna dig lite vardagslyx eller en tur över helgen. Botanisera bland höstens paketerbjudanden från kustens mysigaste boenden. Här kombineras övernattning med god mat och avkoppling samt aktiviteter som vandring, spa eller hummerfiske.

Skärgårdskrogar med vackra vyer

Det bästa från havet. Njut av maten och skärgården på en uteservering i sensommarsolen eller inne i den värmande i restaurangen. Här hittar du höstöppna restauranger som alla ger dig den bästa matupplevelse lagad på lokala råvaror från hav och land.  

Unika skaldjursupplevelser på Sveriges västkust

Boka en höstig upplevelse utöver det vanliga och följ med en lokal fiskare ut på en dagstur i den vackra skärgården. Turerna kombineras ofta med tillagning och avsmakning av fångsten.

För den som vill lyxa till det lite extra finns även flera skaldjurskryssningar och -paket med mysiga boenden att välja bland.

Upptäck Västkustens övärld

Det är enkelt att ta sig ut bland de tusentals öarna med hjälp av lokala rederier och fasta båtlinjer. Här finns tips på hur du kan hitta din egen favoritplats på Västkusten – från Kosterhavet i norr till Göteborgs skärgård i söder.

Höstens evenemang

Låt dig inspireras av vad som händer på Västkusten under hösten. 

Roadtrips till skaldjur, konst och spa

Planera en härlig roadtrip i vackra Bohuslän.

 

Norra Bohuslän bjuder på klipphällar och strandängar, ostron, skaldjur och spaupplevelser.

 

Södra Bohuslän är fyllt av på pittoreska kustsamhällen och havsinspirerad mat, konst och kultur i världsklass.

Naturupplevelser och spännande besöksmål

Upplev skärgården från hav och land – njut av naturskön kajakpaddling och vandring längs den vackra kusten. Förutom magnifika naturupplevelser bjuder Bohuslän även på spännande besöksmål och unika kulturupplevelser. Planera höstens äventyr här.

 

Håll Bohuslän Rent

Vill du också vara med och bidra till ett renare och finare Bohuslän? Tillsammans är vi ett gäng organisationer och kommuner som gått samman i satsningen Håll Bohuslän Rent. Här hittar du information och inspiration om hur du kan vara med och bidra.

Res hållbart med Västtrafik

Tåg, buss, spårvagn eller båt – välj det ressätt som passar dig och ditt resmål bäst. Sök din resa i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se. Här väljer du även vilken biljett som passar, exempelvis enkelbiljett eller dygnsbiljett 1-3 dagar.