({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Res med oss ut i skärgården

Säsongens båtturer på Västkusten

Utmed Bohusläns långa kust finns ett pärlband av mysiga öar och kustsamhällen. Här finns flera företag som erbjuder båtturer, kryssningar och safaris på tidtabell. Är du ute efter att charta en båt så erbjuder i stort sett alla företagen nedan den möjligheten. Scrolla dig vidare för att läsa mer om turerna. 

Skärgårdsturer från Hönö klåva.

Upplev den vackra skärgården mellan Hönö och Vinga


Historisk guidad tur med sälsafari
Följ med Hönö båtturer på en guidad tur till Vinga samtidigt som du får uppleva sälarna i deras naturliga miljö. Under våren avgår turen från Fotö och under sommaren från Hönö.

Sälsafari med stopp på Vinga
Med start från Hönö tar Kastor Boat Trips med dig på en härlig tur i skärgården. Du kan välja att göra en sälsafari-tur i en timme eller en sightseeingtur till Vinga på tre och en halv timme.

Turerna utgår från: Hönö och Fotö


Guidade turer och kryssningar från centrala Göteborg

Strömma tar dig med på guidad tur i skärgården, båtutflykt runt Hisingen, räk & laxkryssning eller en härlig brunch ombord. Turen utgår från: Lilla Bommen

Skärgårdslinjens turer utgår från Packhuskajen i Göteborgs hamn. Välj mellan skaldjurskryssning med show, räkfrossa med show eller brunchkryssning. Turen utgår från: Packhuskajen 

Rundtur Paddan

En tur med Paddanbåtarna är det sättet att bli guidad i Göteborg. Gå ombord på sightseeingbåten mitt i city vid Kungsportsplatsen och få en guidad tur genom den gamla vallgraven och kanalerna ifrån 1600-talet. Turen utgår från: Kungsportsplatsen 

Båtturer från centrala Göteborg.

Historisk tur i Uddevalla.

Uddevallaturen - en historisk båtupplevelse

M/S Sunningen tar dig med på en historisk utflykt på fjorden. Ta plats på soldäck eller i den ljusa härliga salongen mysig båoch njut aven mysig båttur, där du väljer att åka med hela turen eller hoppa av vid önskad brygga. En populär utflykt är att vandra eller cykla delar av Strandpromenaden och Kuststigen för att sedan ta båten tillbaka till stan. Vill man lära sig mer om platsen och havet finns en digital guidning i appen Upplev Uddevalla.

Turen utgår från: välj valfri avgångsbrygga vid bokning

Smögenbryggan.

En vårtur till Smögen

Passa på att besöka Smögen innan högsäsong och boka in en tur mellan Kungshamn och Smögen med Zitabåtarna - ett familjeföretag som etablerades 1927 och drivs av fjärde generationen.

Turen utgår från: Smögen och Kungshamn

Besök Väderöarnas Värdshus

Väderöarna är en av Sveriges västligaste ögrupper, strax utanför Fjällbacka i Bohusläns skärgård. Här du vandra, bada, se sälar och sjöfågel, njuta av pinfärska skaldjur och övernatta på mysigt värdshuset.

Turen utgår från: Hamburgsund

 

Tur mellan Strömstad - Skjarhalden

Med utgångspunkt från norra hamnen i Strömstad kör Nadir Hvaler Fjordcruise båtturer till och från Skjærhalden, strax norr om den norska gränsen. Följ med och upptäck det charmiga kustsamhället med fina badmöjligheter och bra vandringsstråk.

Turen utgår från: Strömstad

Nadir Hvaler Fjordcruise.

 


Hitta vårens och sommarens alla turer här och planera in underbara dagar i skärgården

Fler våriga upplevelser

Här har vi samlat vårens tips på upplevelser, restauranger och mysiga boenden som välkomnar dig att uppleva våren på Västkusten.

 

Till Möt våren på Västkusten

Upplev västkusten utan egen båt

Det är enkelt att ta sig ut bland Bohusläns tusentals öar med hjälp av lokala rederier och fasta båtlinjer. Här finns tips på hur du kan hitta din egen favoritplats på västkusten – från Kosterhavet i norr till Göteborgs skärgård i söder.