({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Ulricehamn & Tranemo

Herrgårdsfika, renässansslott, outlet shopping och natursköna promenader

Denna tur tar dig runt delar av Ulricehamn och Tranemo. Den bjuder in till herrgårdsfika, nytillverkad glass, outletshopping och natursköna promenadslingor. Är du intresserad av golf så rekommenderar vi en runda vid Åsundsholm golf och country club, men är golfen inget för dig så vill vi ändå slå ett slag för deras fantastiska restaurang.

Glöm inte att kolla aktuella öppettider hos respektive aktör innan ert besök.

Här kan du spara och ladda ner en pdf med adresser till alla företag i dagsturen.

Ladda ner

Äta

Hofsnäs Herrgård, en vacker herrgård med vatten på bägge sidor. Här kan du avnjuta en god lunch eller en hembakt fika. Intill herrgården finner du också deras lilla saluhall med massa gott från lokala producenter. Är du mer sugen på nygjord glass så ligger Café Sjöparken längs med denna dagstur. Här tillverkas fantastisk glass i både klassiska och nytänkande smaker. Vi rekommenderar självklart ett stopp på båda!

Shoppa

Är  du sugen på shopping rekommenderar vi ett stopp i Gällstad. Här finner du flera butiker med oslagbara priser så som Sport shop outlet, Ivanhoe, Lager 157 och Oscar Jacobson. För charmig inredning, återbrukade skapelser och garn är Hemma på Källebacka i Marbäck också värt ett stopp. Här anordnas även stickcafé och spelkvällar lite titt som tätt.

Upplev

Under din dagstur kan du passa på att ta en promenad längs Tångenleden eller strosa runt i Torpanäsets naturreservat som båda ligger precis intill Hofsnäs Herrgård. Passa även på att kasta dig tillbaka i historien med ett besök på Torpa stenhus som är ett av Sveriges bäst bevarade herresäten. Längs med denna dagstur finner du även en av Västsveriges vackraste golfbanor. Åsundsholm Golf och country club som även bjuder på en fantastisk restaurang (Restaurang Åsundsholm) och boendemöjligheter med ställplats.