({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Välkommen till Skara

    Fotograf: Pixabay

Stor invigningshelg 17-18 mars

Helgen 17-18 mars firar vi vårens ankomst med en rad säsonginvigningar. Slår upp sina portar gör Kata gård, Naturum Hornborgasjön, Trandansen och Varnhems klostercafé. Nytillskottet Mellomgårdens Café och Gårdsbutik smygöppnar 17 mars men har stor invigningshelg till påsk.

Ett säkert vårtecken

17 mars inviger vi årets transäsong på Informationscentralen Trandansen. Öppet dagligen kl 9-19 fram till 22 april. Missa inte Tranfestivalen 7-15 april!

Kata gård

Kata gård - överbyggnaden över den gamla kyrkoruinen i Varnhem lockade närmare 75.000 besökare under premiäråret 2017. Välkommen att ta del av den fantastiska historia som till stora delar skriver om den svenska övergången mellan vikingatid och kristnande.

Nyfiken på Kata?

Missa då inte utställningen Kata och Kättil -fynden i Varnhem på Västergötlands museum i Skara. Där visas fynden från utgrävningarna, och en rekonstruktion av storkvinnan Kata i full storlek.

Turistinformation

Välkommen in till oss på turistbyrån eller till någon av våra infopoints! Vi hjälper gärna till med broschyrer, kartor och tips. Turistbyrån är säsongsöppen 19 mars - 27 september. Letar du efter en speciell broschyr eller har andra frågor, vänligen ring oss på tel 0511-32580 eller maila turistbyran@skara.se.

Magasin Visit Hornborgasjön

Ta en titt i vårt fina magasin Visit Hornborgasjön och låt dig bli inspirerad av de härliga bilderna och välskrivna artiklarna! Varmt välkommen till området runt Hornborgasjön!

Destination