({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Bil, Husbil och Husvagn

Är du ute och reser runt Sverige med husbilen eller husvagnen och vill ta ett par dagar här, eller vill du ta bilen och besöka Trollhättan och Vänersborg över dagen? Här hittar du information för dig som vill ha lite hjälp på vägen hur du ska köra och vart du ska parkera.

 

Att besöka oss med bil, husbil eller husvagn

Vårt område genomkorsas av E45an som går söderut mot Göteborg och norrut mot Karlstad. Även Rv44 som går västerut mot Uddevalla och österut mot Lidköping passerar mellan städerna. Närheten till kusten, Vänern och stora städer som Göteborg och Karlstad gör oss till en bra utgångspunkt för att upptäcka området men också att det är lätt att ta sig hit. 

Göteborg: Till Trollhättan ca 60 minuter / Till Vänersborg ca 70 minuter
Uddevalla: Till Trollhättan ca 30 minuter / Till Vänersborg ca 30 minuter
Karlstad: Till Trollhättan ca 135 minuter / Till Vänersborg ca 120 minuter
Lidköping: Till Trollhättan ca 50 minuter / Till Vänersborg ca 50 minuter
Stockholm: Till Trollhättan ca 4 timmar och 55 minuter / Till Vänersborg ca 4 timmar och 50 minuter
Malmö: Till Trollhättan ca 3 timmar och 50 minuter / Till Vänersborg ca 4 timmar
Oslo: Till Trollhättan ca 2 timmar och 50 minuter / Till Vänersborg ca 2 timmar och 50 minuter

Vill du resa mellan städerna med bil tar detta endast ca 15 minuter. Att ta bilen upp till Halleberg och Hunneberg från Trollhättan tar ca 20 minuter och från Vänersborg ca 10 minuter.

Parkering i centrum

Både Trollhättan och Vänersborg erbjuder goda parkeringsmöjligheter i centrum både utmed gator och i dedikerade parkeringsytor/parkeringshus. Det finns också tillgång till långtidsparkeringar nära städernas resecentrum. Bra att känna till är att båda städer använder sig av parkeringsskivor på flera platser. 

Läs mer om parkering i Trollhättan

Läs mer om parkering i Vänersborg

Campingplatser

Kommer du på besök med din husbil eller husvagn så finns det flera trevliga campingplatser att välja på om du vill stanna lite längre. Utanför Vänersborg på den fantastiska Vänerns Riviera ligger Ursands Camping där det finns gott om platser för husvagnar, husbilar och tält. I Trollhättan finns Trollhättan Camping City som ligger bara ett stenkast från centrum med goda promenadmöjligheter till centrum och flera härliga besöksmål. Lite söder om Trollhättan finns också Stenrösets Camping, en trevlig, lantlig och barnvänlig camping ca 5 km från centrala Trollhättan.  

Ställplatser

För dig som kommer med husbilen och vill stanna ett par dagar på en egen plats så finns platser att parkera husbilen i både Trollhättan och Vänersborg. Här finns både ställplatser med service och parkeringar med extra plats för husbilen. 

Hitta alla ställplatser och husbilsparkeringar här.