({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Roy Johansson

Ta bussen till Trollhättan och Vänersborg

I Trollhättan och Vänersborg är det lätt att ta bussen både runt om i städerna, mellan städerna och till andra delar av Västra Götaland. Området trafikeras av lokala Västtrafik. Knutpunkterna i Trollhättan och Vänersborg är deras resecentrum.

 

Buss till Trollhättan och Vänersborg

Ta bussen till Trollhättan och Vänersborg, det är enkelt och det går snabbt. Flera av våra närliggande grannstäder erbjuder busstrafik med flera avgångar varje dag. Exempelvis kan du ta buss från Kampenhof i Uddevalla till Trollhättan på 30 minuter. Det går också bussar mellan Trollhättan och Lidköping (ca 1 timme restid) och Skövde (ca 2 timmar restid). Från Trollhättan går det sedan enkelt att ta lokalbuss eller tåg till Vänersborg. För att se tillgängliga bussturer besök Västtrafiks hemsida. 

Lokal busstrafik

Både Trollhättan och Vänersborg trafikeras av flera stadsbussar som trafikerar mellan olika områden i städerna där de naturliga samlingspunkterna är resecentrum och centraltorget. Det går också bussar mellan orterna och inom kommunerna.

Om du söker information om hur du reser mellan Trollhättan och Vänersborg eller inom städerna och kommunerna med buss så har vi samlat information om lokaltrafiken i området på denna sida.

Köpa biljetter

Biljetter till bussresan kan antingen köpas direkt när du går ombord, via Västtrafiks app eller köp av olika kort-alternativ som gäller över en tidsperiod eller att man fyller på saldot på kortet att resa för. Det finns enkelbiljett, dygnsbiljett och periodbiljett.

På Vänersborgs turistbyrå så finns en tåg- och bussbiljett försäljning, där hjälper personalen dig att köpa biljetter och busskort, läs mer om Vänersborgs turistbyrå här. 

Trollhättans resecentrum
Trollhättans resecentrum ligger endast några minuters promenadavstånd till centrala Trollhättan med dess boenden, restauranger och butiker. Härifrån kan du också enkelt ta bussen till olika delar av staden som exempelvis det populära Innovatum District. Här finns en vänthall, kiosk och ett Västtrafikkontor som säljer biljetter för Västtrafiks tåg och bussar.

Vänersborgs resecentrum
Vänersborgs resecentrum ligger precis vid centrum och du tar dig enkelt till torget via Edsgatan eller längs kanalen. Från resecentrum har du nära till alla stadens boenden och sevärdheter. Du kan också härifrån enkelt ta bussen till andra delar av staden och kommunen. Här finns en vänthall och en kiosk. För att köpa tåg och bussbiljetter kan du ta en kort promenad till torget där Vänersborgs turistbyrå ligger.