({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Färgglada paraplyer.

Aktiviteter för regniga dagar

För dig som inte vill ge dig ut under regniga dagar finns det fortfarande mycket att välja mellan i Trollhättan och Vänersborg. Här har vi samlat några förslag på vad du kan hitta på under en inomhusdag.

 

Vänersborgs museum 
Vänersborg

Gör en tidsresa i Sveriges äldsta bevarade museimiljö!
Välkommen till Sveriges äldsta museimiljö - ett British Museum i miniatyr! Här finns föremål från hela världen. Vänersborgs museum, som uppfördes 1885, rymmer en mängd konst- och naturhistoriska samlingar. Här kan man även se Birger Sjöbergrum, en vaktmästarbostad och leka i lek- och lärmiljön Torpet.

Läs mer om Vänersborgs museum här!

Fotograf: Jonas Ingman

Kungajaktmuseet Älgens Berg
Vargön

Upplevelsecentrum bland älgar och berg
På upplevelsecentrumet Kungajaktmuseet Älgens Berg, i Ekopark Halle-Hunneberg, får du veta mer om älgen, bergens natur, fängslande kulturhistoria och traditionell kungajakt. I museets ekoparksutställning hittar du nyttig information om sevärdheter och aktiviteter i ekoparken som inspirerar till utflykter. Välkommen att stiga in i bergens fascinerande värld.

Läs mer om Kungajaktmuseet Älgens Berg här!

Saab Car Museum
Trollhättan

70 år av svensk bilhistoria
På Saab Car Museum kan du ta del av sjuttio år av svensk bilhistoria. Den första Ur-Saaben finns givetvis här, i fint sällskap av standard-, koncept- och rallybilar från fyrtiotalet och framåt. Här kan du ta del av teknik- och designhistoria och möta erfarna Saab-veteraner. Vill du ta med dig en souvenir hem ska du besöka museibutiken.

Läs mer om Saab Car Museum här!

Fotograf: Innovatums science center

Innovatum science center
Trollhättan

Innovatum science center är platsen för dig att upptäcka, uppleva och testa teknik!
Här finns 4400 kvadratmeter fulla med interaktiva stationer, kreativa lekplatser och fascinerande experiment. Här finns möjlighet att vara aktiv, leka och prova på saker för hela familjen, men det finns också utrymme för den som vill gå runt och ta det lugnt, ta del av information och historia.

Läs mer om Innovatum science center här! 

Arena Älvhögsborg
Trollhättan

Bad- och träningsaktiviteter för alla åldrar och sinnesstämningar
Arena Älvhögsborg har under ett och samma tak Fyrstadsregionens mest kompletta utbud av bad, sport, friskvård och arrangemang. På sommaren kan man svalka sig mitt i city i det härliga utomhusbadet.

Läs mer om Arena Älvhögsborg här!

Fotograf: Felicia Hallberg

Trollhättans Bowlinghall
Trollhättan

Bowling, femkamp och mat på ett och samma ställe 
Fly regn och rusk in i värmen hos Trollhättans Bowlinghall, kanske är det dags för en runda discobowling. Utmana familj och vänner med en rolig bowlingmatch tillsammans med något gott att äta. 

Läs mer om Trollhättans Bowlinghall här!