({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Bada i Trollhättan Vänersborg

Ta ett dopp i Trollhättan Vänersborg! Sveriges största insjö Vänern bjuder på flera underbara sandstränder att välja mellan med vacker utsikt över det oändliga vattnet, precis som att vara vid havet. För dig som föredrar en lite mindre och mysig sjö så finns Öresjö precis utanför Trollhättan som erbjuder svalkande bad i vacker natur.

BADSTRÄNDER

Fotograf: JOACHIM NYWALL

Bada i Öresjö, Trollhättan

Bara tio minuters bilresa från Trollhättan ligger Öresjö, en sjö med många vikar, uddar och öar. Under sommaren söker sig många Trollhättebor till Öresjö för ett svalkande bad vid antingen Munkeboviken eller Phoenix badplats.

Vid Öresjö finns två populära badplatser:

Munkeboviken är en badplats av hög standard med gräs- och sandytor, WC, barnbad, bryggor, lekplats och kiosk. Munkeboviken fokuserar på tillgänglighet, här finns bland annat en ny brygga anpassad för rörelseförhindrade och båtramp.

Badplatsen Phoenix inkluderar en stor strand som används till liv och rörelse. I nära anslutning till stranden har man byggt en helt ny kiosk samt handikappanpassade toaletter. För de som föredrar lugnare strandhäng, kan man söka skugga under ett av träden vid den lilla badplatsen alldeles intill som kallas Lugna Lagunen.

Den nya träpromenaden som sträcker sig från Munkeboviken upp till Phoenix gör det möjligt att röra sig fritt emellan de två olika badplatserna. Under sommaren finns det även möjlighet att med ordinarie busstrafik ta sig till badet, dock med begränsade turer.

Hitta Öresjös badplats på kartan

Bada i Vänern vid Vänersborg

Fotograf: BildIT

Ta ett dopp i Sveriges största insjö Vänern. Vänersborg erbjuder fem stora härliga badstränder varav en är nästan mitt i stan. Vänern bjuder på sött och rent vatten till sina badgäster.

Skräcklan - mysigt bad nära Vänersborgs centrum
I Skräckleparken precis norr från Vänersborgs centrum finns flera små mysiga badplatser längs Birger Sjöbergs väg som går längs Vänerns strand. Trampolin finns på Jakobs ö som går att nå över en gångbro. Här finns också lekplatser, toaletter, bänkar och Skräcklestugan som under sommaren serverar goda räkmackor och annat gott.

Hitta Skräcklan på kartan

Ursand - Sandstrand med härliga klippor vid Ursands camping
Tre kilometer norr om Vänersborg ligger en populär sandstrand med härliga badklippor vid Vänersborgs största camping; Ursand Resort & Camping. Här finns toaletter, lekland för barnen, kiosk, servering och mycket mer.

Passa på att besöka campingområdet med restaurang med utsikt över Vänern och Ekoparken Halleberg och Hunneberg. Ursand erbjuder även uthyrning av kanot och cykel, tempererade utomhuspooler samt äventyrsgolf. Läs mer om Ursands camping här.

Hitta Ursands badplats på kartan

Gardesanna - Barnvänlig sandstrand vid Hallebergs fot
Vid Hallebergs fot på Vänersnäs ligger badplatsen Gardesanna med fina sandstränder och badklippor. Badet är lagom långgrunt och vattentemperaturen brukar bli behaglig soliga sommardagar. Kiosk finns på området. Parkeringsmöjligheter och toaletter.

Runt badet ligger många sommarstugor och en liten båthamn, så det finns mycket att titta på om man vill ta en liten promenad. Även det stora kungaberget Halleberg ligger på lockande avstånd. En promenad upp genom Svallklev till utsiktspunkten där hela Vänersnäs ligger för dina fötter rekommenderas.

Hitta Gardesanna badplats på kartan

Nordkroken - Långgrund sandstrand med vacker utsikt över Vänern
En badplats nära Vargön med en fantastisk sandstrand vid Vänern. Det är långgrunt vilket gör att vattnet blir varmt på bara några få soldagar! Temperaturer över 25 grader är vardagsmat under varma sommardagar.

Alldeles intill reser sig Hallebergs stupande kanter vilket gör att allt ser lite exotiskt ut. I skuggan finns en stor rund gunga som barnen kan leka med när de tröttnat på vattenlek. Det finns även toalett i närheten av stranden.

Hitta Nordkroken badplats på kartan

Sikhall - Sandstrand i söderläge nära Sikhalls camping
Två mil norr om Vänersborg ligger Sikhall i en vacker bukt i söderläge. Här finns en långgrund, barnvänlig sandstrand med sköna gräsmattor att ligga på och Sikhalls camping med affär och servering som närmaste granne. Toaletter finns också nära stranden.

Hitta Sikhalls badplats på kartan

ÄVENTYRSBAD & POOL 

Fotograf: Jerry Lovberg

Arena Älvhögsborg, Trollhättan
Mitt i centrala Trollhättan hittar du bad- och idrottsanläggningen där du kan motionssimma i en 25-metersbassäng, åka vattenrutschkana och njuta av värmen i en 34-gradig varmbassäng. Sommartid finns utomhusbadet med flera olika bassänger. Det finns bland annat 50-meters bassäng, övningsbassäng och barnpooler. Mer information hittar du här

Vattenpalatset, Vänersborg
Mitt i centrala Vänersborg hittar du Vattenpalatset. De har bland annat 54 meter lång vattenrutschbana, vattenpisten, virvelkanal, vattenkanon, bubbelpooler och motionsbassänger. Mer information hittar du här

Ursands utomhuspool
På Ursands Camping hittar du äventyrspoolen med som håller 28 grader. För alla leksugna barn finns det vattenrutschbanor och en stor pool att leka i, och för de allra minsta finns en spännande babypool. Mer information hittar du här