({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Året runt hos oss

I Trollhättan och Vänersborg är det alltid något på gång, oavsett om du vill ut och resa under vår, sommar, höst eller vinter. Se hur naturen skiftar, variationen av evenemang över årstiderna och testa olika aktiviteter beroende på väder.

Njut av våren både ute och inne

Äntligen är våren här med värme och ljus. Detta firas extra i Trollhättan och Vänersborg med flera energigivande evenemang och så klart många upplevelser utomhus som fyller på vårkänslorna. 

Vi vill att du ska njuta denna vår, njut av att koppla av, uppleva nya äventyr, testa nya smaker eller kom igång med ett riktigt härligt träningspass. Både kroppen och själen ska ligga i fokus och vi hoppas att du känner för att skämma bort dig själv med härliga boendepaket med god mat eller kanske ett besök till en av våra spaavdelningar. 

Kom ut i vårsolen på sköna vandrings- eller joggingturer, starta golfsäsongen på en av våra anläggningar, kom ut på en härlig cykeltur, det finns mycket att uppleva. Låt oss tipsa om naturområden nära centrum, vandringsleder, cykelleder, populära platser för fågelskådning och mycket mer i vår. 

 

Besök Vår-portalen

 

 

 

Sommar med musik och vatten

Nu är verkligen höjdpunkten för många här. Sommaren i Trollhättan och Vänersborg är tiden för festivalen, storslagna konserter, familjeevenemang och så klart en hel del bad och lek.  

Under sommaren så ser vi fram emot våra två stora musikfestivaler; Aqua Blå i Vänersborg och Fallens Dagar i Trollhättan men det kommer hända så mycket mer och för alla musikälskare där ute så lär vi ha något för dig oavsett vad. Kommer du hit med familjen så passa också på att göra sommarlovet extra roligt hos våra besöksmål som erbjuder extraaktiviteter under sommaren. Passa på att besöka våra temalekplatser, äventyr på Halle- och Hunneberg, bada i Vänern och mycket mer.

I Trollhättan och Vänersborg så är aldrig vattnet långt borta, antingen mäktiga Vänern eller det vackra Göta älv, som erbjuder ett stort utbud av upplevelser. Bada vid en av Vänerns populära sandstränder, hyr en kayak och upptäck Vänernkusten på egen hand eller gå ombord på M/S Elfkungen och res längs med Göta älv. Välkommen till en sommar i Trollhättan och Vänersborg.

 

 

 

En höst fylld med kulturupplevelser och marknadsdagar

Under hösten så välkomnar vi in dig i värmen när det blåser kalla vindar ute och bjuder på härlig underhållning från scenen. Det är nu också som många populära höstmarknader äger rum som du inte får missa och vi vill gärna tipsa dig om vandringsleder där du kan njuta av höstens färger.

Det är kulturhöst i Trollhättan och Vänersborg, tiden då städernas scener alltid bjuder på något nytt med konserter, teater, föredrag och stand-up. Före showen så passar det sig extra trevligt med ett besök till ett av våra museum eller kanske konstgallerier som håller utställningar. 

Hösten är också tiden för maten och höstmarknader där du kan avnjuta lokalproducerade varor och produkter direkt från producenterna. Och för dig som vill ut och se löven ändra färg så finns många vandringsleder att upptäcka nära centrum i båda städer. Ett tips är att besöka Ekopark Halle- och Hunneberg för många fantastiska vyer.

 

 

 

En vinter med upplevelser för hela familjen

Nu är vintern tillbaka igen, snön faller där ute och de ljusa timmarna är få, men detta är också en underbar tid för familjen och vänner att uppleva nya äventyr tillsammans. Julkonserter och julmarknader varvas med skidåkning och att grilla korv vid öppen eld. I Trollhättan och Vänersborg blir det en händelserik vinter.

I Trollhättan och Vänersborg vill vi bjuda dig på en mysig och rolig vinter. Inför jul så bjuds det så klart på ett stort urval av julkonserter, Luciafiranden, julbord och så klart julmarknader. Nyårsfiranden blir det självklart med i båda städer och efter det ser vi fram emot sportlovets alla äventyr. 

För den som vill ha en aktiv vinter så finns det mycket att välja mellan, ta en tur i ett av våra skidspår, kom till ishallarna och åk skridskor eller leta upp den perfekta pulkabacken. Fyll på energi med en korv med bröd eller marshmallow vid en av våra grillplatser efteråt.