({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Året runt hos oss

I Trollhättan och Vänersborg är det alltid något på gång, oavsett om du vill ut och resa under vår, sommar, höst eller vinter. Se hur naturen skiftar, variationen av evenemang över årstiderna och testa olika aktiviteter beroende på väder.

Vårkultur- oavsett väder

Våren är äntligen här, dagarna blir längre och varmare, naturen vaknar till liv och bjuder på härliga vyer. Förutom den vackra naturen så erbjuder också våren en mängd spännande kulturupplevelser i Trollhättan och Vänersborg. Hos oss kan du uppleva kultur utomhus när solen värmer på och inomhus de dagar då regnet drar in. 

Våren 2022 vill vi slå ett extra slag för kulturen i Trollhättan och Vänersborg och den mängd upplevelser som vårt område bjuder på. För de varma vårdagarna så kan du gå ut på en upptäcktsfärd längs Trollhätte kanal och se vackra skulpturer eller kanske gå en historisk stadsvandring i Vänersborgs Kulturaxel exempelvis.

För de kalla och blöta vårdagarna så kan du självklart hålla dig inomhus. Besök våra museum och lär dig mer om områdets historia, antingen på egen hand eller tillsammans med en guide. Besök våra gallerier och se lokal och nationell konst eller sitt ner en stund och njut av vacker musik eller en rolig teaterföreställning. Kulturen kommer i så många vackra former. 

 

 

 

Sommaren till fots - centrumnära vandring

Sommaren i Trollhättan och Vänersborg är verkligen en fantastisk tid med mycket att uppleva i vårt område. Du kan enkelt upptäcka städerna och den vackra naturen runt dem till fots då det finns gott om vandringsleder och promenader att välja mellan, med stor variation i längd och svårighetsgrad.

I Trollhättan och Vänersborg är naturen aldrig långt borta och du kan stiga ut från hotellet och snart är du på en vandringsled eller en promenadväg som leder dig till nya äventyr och upplevelser i vårt område. Vi vill tipsa dig om alla de fantastiska vandringar som finns i närheten av våra städer så du både kan uppleva stadens puls och naturens lugn på en och samma promenad. 

Trollhättan har sitt fantastiska Älvrummet som följer Göta älvs vatten med härliga utsiktsplatser och vacker trollskog. Vänersborg bjuder på Vänerstrand och vackra turer där du följer vattnet med gott om möjligheter att stanna för ett dopp eller något gott att äta. Utanför Vänersborg finns också Ekopark Halle- och Hunneberg med många nya vandringsleder som är redo att upptäckas. 

 

 

 

Smaka på hösten - skördetiden är här

Hösten har anlänt och även om dagarna blir kortare och kallare så ger hösten oss många vackra färger och upplevelser. En höjdpunkt under hösten är all den goda maten och de fantastiska matupplevelserna om årstiden erbjuder. Lyxa till det med hotellpaket med mat eller besök våra populära höstmarknader

Hösten i Trollhättan och Vänersborg bjuder på många smaker. Besök våra restauranger eller hotell och lyxa till det med god mat eller besök en av våra lokala gårdsbutiker och köp med lokalproducerade produkter hem.

Populärast under hösten måste nästan vara höstmarknaderna, både Trollhättan och Vänersborg har sin egen höstmarknad som lockar många utställare och ännu fler besökare. Men det blir också andra evenemang där maten står i centrum som mathantverkssafari och Smaka på Trollhättan som vi ser mycket fram emot. 

Låt oss inspirera dig i höst

 

 

 

Vintern tillsammans - aktiviteter för hela familjen

Med snön så öppnas en helt ny värld av möjligheter upp i Trollhättan och Vänersborg när det gäller aktiviteter. Ta dig ut i skidspåret för en skön tur bland den vackra snötäckta naturen eller kanske du föredrar ett uppfriskande dopp i en av Vänerns många isvaker? Här finns det mycket att uppleva tillsammans med de du tycker om

I vårt område finns det mycket att hitta på under vintern med något som passar alla i familjen. I båda städer erbjuds allmänhetens åkning med skridskoåkning under hela vintern, Trollhättan har flera trevliga skidspår samt även en konstsnöskidspår för de dagar då snön håller sig borta men det fortfarande är kallt. Annars finns det även möjlighet att åka skidor i både Vänersborg och uppe på Hunnebeg också. 

Vi vill att vintern hos oss ska vara en mysig och rolig tid där du tillsammans med de du tycker om har kul men också kopplar av. Känn vardagslyxen hos våra hotell, bjud din stora kärlek på en mysig weekend hos oss, ta med barnen och åk pulka eller kanske ta med mor- och farföräldrarna på en mysig utflykt med korvgrillning.