({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Året runt hos oss

I Trollhättan och Vänersborg är det alltid något på gång, oavsett om du vill ut och resa under vår, sommar, höst eller vinter. Se hur naturen skiftar, variationen av evenemang över årstiderna och testa olika aktiviteter beroende på väder.

En aktiv vår hos oss

Den efterlängtade våren bjuder inte bara på sol och värme utan också flera höjdpunkter när det kommer till evenemang. Det är nu vi firar påsken med god mat och godsaker, vi ställer oss runt valborgsbrasan och sjunger och mycket mer.

Det är också en tid för att komma ut och se hur världen vaknar till liv igen efter den långa vintern. Ung som gammal kan njuta av vårvärmen i våra naturområden eller komma ut på olika aktiviteter, det finns gott om cykelvägar, vandringsleder och annat att välja mellan. För barnfamiljen är det också ett perfekt tillfälle att besöka städernas lekplatser eller besöka intressanta besöksmål. 

I Trollhättan och Vänersborg satsar vi på en aktiv vår där vi uppmuntrar alla, invånare som besökare, att komma ut och njuta av våren. För att vara aktiv behöver man klart fylla på med energi ibland också. Därför vill vi också uppmuntra till att smaka på Trollhättan och Vänersborgs välsmakande kök. Stig in i en av våra restauranger eller caféer och bjud dig själv på något gott. Det är också nu som flera av våra gårdsbutiker öppnar upp och börjar sälja lokala produkter som du kan ta med dig hem.

Vattennära upplevelser i sommar

Vattnet är alltid nära i Trollhättan och Vänersborg och sommaren bjuder därför på många spännande aktiviteter vid, på eller i vattnet. Följ med på en båttur på Göta älv, ta ett dopp i Vänern eller varför inte pröva fiskelyckan i en av de många sjöarna uppe på platåbergen Halle- och Hunneberg. 

Under sommaren är det full aktivitet i både Trollhättan och Vänersborg och det är en utmärkt tid att uppleva allt vad städerna har att erbjuda. Många av städernas aktiviteter och sevärdheter finns på nära avstånd från områdets vattendrag så det är naturligt att vi vill lyfta dessa lite extra under sommaren. 

Flera av områdets populäraste besöksmål så som Trollhättefallen och slussarna i Trollhättan och Vänersborg är så klart beroende av vattnet. Vänern bjuder oss på många vackra sandstränder och fiskemöjligheter. Uppe på Ekopark Halle- och Hunneberg kan du hyra kanot, fiska eller varför inte ta en avkopplande vandring vid ett av de många sjöarna. 

Kulturhöst

Det är dags för höstmys med något gott att äta medan man njuter av de vackra färgerna som hösten ger. Hösten är också en tid med rikt kulturliv fylld med musik, dans, konst och teater. Under hösten hålls flera stora kulturevenemang med något för alla smaker.

Passa på att upptäcka våra närliggande naturområden i höst och se de höstfärgerna komma fram. För barnen väntar höstlov med massor av roliga aktiviteter och för många ligger maten i centrum med höstmarknader och matsafaris. 

Detta är också en tid att kliva in i värmen från regn och rusk. Besök våra museum och lär dig mer om områdets historia eller varför inte besök en lokal konstutställning. Sitt ner i en av våra fantastiska arenor och avnjut vacker musik eller spännande teaterföreställningar. Efteråt passar det lite extra gott med något värmande i magen i en av våra restauranger eller caféer. 

Familjevinter

Äntligen är julen här! Snön färgar marken vit och långt bort hörs bjällerklang i mörkret. Detta är en tid som bjuder inte bara på flera roliga aktiviteter utomhus men också flera goda ursäkter att hålla sig inomhus. Vintern är en speciell tid för barnen och bjuder så klart på många aktiviteter för hela familjen att uppleva tillsammans. 

Upplev en fantastisk jul med oss i Trollhättan och Vänersborg. Här hittar du allt vad man kan önska sig av julen; julmarknader, julbord, konserter och mycket mer. Sen när det är dags för nyår så firar vi självklart med buller och bang i båda städerna, så det får du inte missa. 

När vinterlandskapet har lagt sig är det extra mysigt för barnfamiljerna att komma ut och njuta av roliga aktiviteter tillsammans. Kom ut i pulkabacken, värm er vid en av de många grillplatserna eller kanske pröva skridskoåkning tillsammans. Kanske en tur tillsammans i längdskidspåret? Har ni inte utrustningen själva så finns det att låna hos Fritidsbanken i båda städer. Sedan får vi inte glömma sportlovet med all den aktivitet det innebär. Snart är våren här igen.

Låt oss inspirera dig i vinter