({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Innovatumrundan
Trollhättan

5 km, lätt

Följ Trollhätte kanal från Spikön i centrum ner till det populära Innovatum District i söder. På Innovatumrundan upplever du historia och framtid med Trollhätte kanals vatten som en blå tråd. Väl framme i Innovatum District så passa på att besöka något av besöksmålen där innan du vänder tillbaka mot centrum igen.

 

Snabbfakta

Längd: 5 km

Tidsåtgång: 1 timme

Svårighetsgrad: lätt

Terräng: asfalterade vägar och plan naturstig, lätt kuperad terräng och trappor på vissa platser

 

Vattenvägen till Innovatum

Innovatumrundan tar dig på en tur från centrala Trollhättans vackra Spikön och Strandgatan längs med Trollhätte kanal hela vägen ner till de gamla industribyggnaderna i modern touch i Innovatum District. Du följer den blå ådern hela vägen och njuter av det lugna vattnet, sköna naturen och kanske en och annan båt på sin resa norrut mot Vänern eller söderut mot Göteborg. 

Utmed vägen eller i nära anslutning till leden finns flera av Trollhättans populära besöksmål så som Trollhättefallen, Olidan kraftstation, Skrotnisse och Vattenkraftens lekplatser samt Kungsgrottan.

Upplev Innovatum District

När du har anlänt till Innovatum District rekommenderar vi att du tar en liten paus och upptäcker området mer. Här finns många besöksmål och även restauranger och café där du kan fylla på med energi. Upptäck Trollhättans bilhistoria på Saab Car Museum eller experimentera och ha skoj inne i Innovatum Science Center. Här finns också stadens konsthall och den sommaröppna smedjan. För den hungrige finns exempelvis Nova Mat och Möten som både har lunchrestaurang under vardagar och bageri med bröd och bakverk. Vid Innovatum District går du över den holländska bron till andra sidan kanalen. 

Efter ditt besök till Innovatum så följer du Trollhätte kanal norrut igen tills du är tillbaka i centrala Trollhättan.

Trollhättans Kanalrundor

Innovatumrundan tillsammans med Spikörundan och Slussrundan ingår i Trollhättans kanalrundor. Dessa tre promenader låter dig upptäcka vad som finns längs Trollhätte kanal med olika distanser. Innovatumrundan innefattar även Spikörundan i samma tur men det finns också den längre Slussrundan för dig som vill gå lite längre. Spikörundan som är 2.5 km går över Spikön och Strandgatan i centrum medan Slussrundan är 7.5 km och fortsätter hela vägen ner till slussområdet och tillbaka till centrum.

Du kan läsa mer om Trollhättans kanalrundor här.

Fakta om leden

Längd:

Innovatumrundan är 5 km lång.

Ungefärlig tid:

Leden tar ca 1 timme att gå.

Markering:

Gråa skyltar med svart markering och namnet Innovatumrundan. 

Svårighetsgrad:

Lätt svårighetsgrad. Leden går på asfalterad väg och på jämna natur/grusstigar. Lätt kuperad terräng på vissa platser och du passerar ett par trappor. 

Start och mål:

Du kan påbörja Innovatumrundan vart du vill längs leden.

Hitta hit:

Innovatumrundan ligger i centrala delarna av Trollhättan och är enkel att hitta om du exempelvis är på Spikön, Strandgatan i Trollhättans centrum eller vid Innovatum District. 

Karta:

En digital karta över leden hittar du på Google Maps.

En översiktskarta över Trollhättans kanalrundor kan du ladda ner här (PDF).

Kontaktinformation

Trollhättans Stad

Gärdhemsvägen 9

461 83 Trollhättan


Telefon: +46 520 49 50 00


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida