({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

I skog och mark i Trailhättan

Här hittar du leder i Trailhättan som främst går genom djupa skogar och ofta i lite mer ojämn terräng.

Pilgrimsleden Göta Älv - Följ pilgrimens väg genom Trollhättan

36 km, Etapp 9: Utby-Trollhättan (svår) och Etapp 10: Trollhättan-Vänersborg (lätt)

Pilgrimsleden Göta Älv är delen av Pilgrimsleden som går mellan Göteborg till Vänersborg och passerar Trollhättan. I vårt område finns två etapper som går från Utby till Trollhättan och sedan vidare från Trollhättan till Vänersborg. 

Leden går genom den täta trollskogen i två naturreservat men bjuder också på fantastiska vyer över Göta älv. Följ sedan älven hela vägen från Trollhättan till Vänersborg och njut av de många fantastiska sevärigheter som finns längs vägen.

Läs mer och se karta

 

Edsvidsleden - Ett storslaget äventyr i Trollhättan

 14 km, medel.

Gör dig redo för ett äventyr som tar dig längs den blå ådern Göta älv, bland utsträckta ängar och upp på skogsbeklädda toppar med storslagna utsikter. Edsvidsleden är Trollhättans mest populära led och det är lätt att se varför.

Terrängen kan vara utmanande i vissa delar men det vägs upp av de flertalet mysiga fikaplatserna som finns längs vägen. Gör detta till dagens upplevelse oavsett om du vill ta en lugn vandringstur eller en svettig löprunda.

Läs mer och se karta

 

Vandra i Älvrummet - Trollskog med utsikt över Göta älv

 2.5 km, medel.

Vandra i Älvrummet är egentligen två leder som har satts ihop till en; Kärlekens stig och Träbrostigen. Dessa ger en varierad och vacker tur där speciellt Träbrostigen bjuder på skogstäkt bergsmark med kuperad terräng under vissa delar.

Du kan enkelt nå dessa leder från parkeringen mitt emot Olidans kraftstation, därifrån är det bara ca 100 meter till första skylten som visar dig vägen, det är upp till dig om du vill ta Kärlekens stig eller Träbrostigen först. 

Läs mer och se karta

 

Slätthult - Friluftsområde med många möjligheter

 Flertalet elljusspår och dagspår 

Slätthult ligger i södra delen av Trollhättan och erbjuder motion i böljande terräng i en miljö som känns långt ute i naturen trots att bostadsområdet Skoftebyn inte ligger långt bort. Välj mellan elljusspår eller dagspår med olika längd. 

Gratis parkering finns och motionsspåren är tillgängliga för rullstol och barnvagn. Om du vill ta med dig fika efter en lång promenad så finns grillplats med vindskydd vid spårstart. 

Läs mer om Slätthult här

 

Skidstugan Strömslund - Centrum för friluftslivet i nordöstra Trollhättan

 Flertalet elljusspår och dagspår 

Välkommen till en verklig samlingsplats för aktivitet i nordöstra delen av Trollhättan. Här finns elljusspår samt ett dagspår men också ett stort utegym vid spårstarten för dig som vill värma upp eller avsluta din tur med en skön workout. 

Gratis parkering vid Skidstugan, motionsspåren och utegymmet är tillgängligt för rullstolsanpassade och det finns grillplatser vid spårstarten samt på 5 km spåret. 

Läs mer om Skidstugan här